Dinamo sprema zanimljiv transfer: Počeli pregovori oko dovođenja balkanskog tinedjžerskog čuda

U utrci sa Besiktasom

Dinamo sprema zanimljiv transfer: Počeli pregovori oko dovođenja balkanskog tinedjžerskog čuda

H. Zilić

Dinamo Zagreb sprema zanimljiv transfer, a prema pisanjima hrvatskih, ali i makedonskih medija, pregovori su  u toku.

Mladi fudbaler makedonske Belasice iz Strumice, Besara Gujufij, mogao bi postati član Dinama. Riječ je o fudbaleru koji ima 16 godina, uskoro će napuniti 17 i igra na poziciji krila.

Dinamo od ranije ima sjajnu saradnju sa makedonskim klubovima, tako da se ova priča može uzeti za ozbiljno. Pomenuti fudbaler je bio i na meti pojedinih klubova iz Turske, ali čini se da će se Dinamo pitati mnogo toga.

Prošle zime je prešao iz Vardara u Belasicu čiji najpoznatiji izdanak je Goran Pandev.

Iako ima samo 16 godina, već je u seniroskoj konkurenciji upisao 12 utakmica u prvenstvu i postigao dva gola uz nekoliko asistencija. Sezonu je počeo u juniorima Vardara i bio najbolji strijelac, a onda je zaigrao i za prvu ekipu. Zimus je iznenadio mnoge i prešao u Belasicu gdje je bio standardan u prvoj postavi.

Trenutna vrijednost Gudjufija je pola miliona eura. Besiktas je ozbiljno zagrizao, navodno su turski skauti u njemu vidjelu novog Eljifa Elmasa, koji je slovio za makedonsko fudbalsko tinejdžersko čudo, a na kraju je izgradio vrlo dobru karijeru.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo ima "pole position" i vidjet ćemo po završetku sezone u kojem smjeru će ići ova priča u konačnici.

Gudjufi ima pet nastupa za U15 selekciju Sjeverne Makedonije, za koju je psotigao i tri gola. Uskoro bi trebao biti lider kadetske selekcije SJeverne Makedonije.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

amer_sa90
17godina pola miliona eura kod nas najbolji igrac lige toliko kosta i sve ce tako biti dok nasi ne kazu ne za sicu
2 0
LegendeJuga
Dva gola i NEKOLIKO asistencija.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi