Dinamo deklasirao Rijeku i osvojio titulu prvaka Hrvatske
Foto - EPA

Uvjerljiva pobjeda

Dinamo deklasirao Rijeku i osvojio titulu prvaka Hrvatske

M. Šljivak

Dinamo je u 33. kolu HNL-a pregazio na gostovanju ekipu Rijeke sa 5:1 i tri kola prije kraja osvojio je titulu prvaka Hrvatske.

Loše je počelo po Modre. Bh. fudbaler Luka Menalo je nakon samo 20 sekundi na asistenciju Stjepana Lončara pogodio za vodstvo Rijeke od 1:0.

Ostatak utakmice je pripao Dinamu koji je potpuno demolirao Rijeku u ostatku meča.

Modri su zabili pet golova do kraja, igrači Rijeke su postigli čak tri autogola, a dva puta je VAR zaustavio slavlje zagrebačkog tima.

Izjednačenje Dinamu na 1:1 donio je Galović autogolom u 42. minuti za rezultat prvog dijela, a samo što je počelo drugo poluvrijeme gosti zabijaju još dva gola.

Prvo je Mišić u 48. minuti meča zabio za 1:2, da bi Capan autogolom u 50. minuti povećao prednost gostujućeg tima na 1:3.

Do kraja meča još dva gola u mreži Rijeke. Oršić u 65. minuti zabija za 1:4, a treći autogol danas zabija Vukčević u 87. minuti za konačnih 1:5.

Dinamo je ovom pobjedom tri kola prije kraja osigurao naslov prvaka Hrvatske tri kola prije kraja, a ovo im je 22. trofej prvaka i četvrti uzastopni.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Najjači klub u regiji a možda i u cjeloj istočnoj Europi
0 7
MethodMan
Jest dosadan hnl
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi