Nakon debakla od Milana

Juventus održao hitan sastanak, donesena je odluka o Pirlu

Admin Čaušević

Juventus je doživio najveće poniženje u posljednjih nekoliko godina. Milan je razbio Bianconere u Torinu s 0:3.


Nakon utakmice odmah se počelo pričati o mogućoj smjeni Andree Pirla koji platio danak neiskustvu i sezona je pokazala da je Juventus za nekada odličnog igrača ipak krupan zalogaj.

Pirlu u prvoj izjavi nakon utakmice nije palo napamet da podnese ostavku. Kazao je da to i ne razmišlja uraditi ni u narednom periodu.

"Ostavka? Ne, neću odstupiti. Došao sam ovdje sa velikim entuzijazmom usprkos brojnim poteškoćama. Na raspolaganju sam klubu. Imamo još tri utakmice i ostat ću ovdje dok god to mogu", rekao je Pirlo i nastavio je:

"Ako nešto nije u redu, ja preuzimam potpunu odgovornost. Ovaj tim ima odlične igrače i očigledno nešto ne štima. Imao sam drugačiji projekt u mislima i vjerovao sam da ću imati nešto drugačiji tim. Radio sam na nekim konceptima, ali sam morao napraviti određene promjene kako bi se prilagodio njihovim karakteristikama", istakao je Pirlo.

Jutros je u Juventusovom kampu Continassa održan hitan sastanak. Bilo je prisutno čelništvo kluba, a donosena je odluka o Pirlu.

Odlučeno je i da na posljednje četiri utakmice, tri ligaške i finale Kupa sjedi Pirlo, nakon čega će se praviti konačni rezime sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tri kola prije kraja Juventus se nalazi na petoj poziciji i obzirom na trenutnu formu daleko je od plasmana u Ligu prvaka što bi bio fatalan udarac za klub koji je devet godina u nizu bio prvak Italije.

Osvojio je Juventus ove sezone italijanski Superkup, u prilici je da osvoji i Kup Italije u finalu s Atalantom, ali ti trofeji bi bili nikakva utjeha ukoliko se ostane bez Lige prvaka i samim tim garantovane zarade od oko 100 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.