Trener Barcelone o bh. reprezenativcu

Koeman: Pjanić? Sve zavisi od tri faktora

Admin Čaušević

Prva sezona Mirelema Pjanića u Barceloni se već sada može proglasiti promašajem iako još uvijek nije završena. 

Pjanić je posljednji put zaigrao prije skoro dva mjeseca, a tri kola prije kraja La Lige još uvijek su rubrike za asistencije i golove prazne pored njegovog imena.

Tri kola prije kraja Barca je i dalje u borbi za titulu prvaka. Utorak ih čeka neugodno gostovanje Levanteu. Na klupi će nakon odrađene suspenzije sjediti Ronald Koeman.

U najavi utakmice Koeman je govorio o trenutnom Pjanićevom statusu. Istakao je da se zavisi od tri faktora, ali da bh. veznjak mora biti spreman kada to bude potrebno.

"Pjanić i Riqui Puig? Imamo ekipu u kojem ne pravimo mnogo promjena. Sve zavisi od treninga, tehničkih odluka i sistema igre. Mnogo stvari utiče na odluku koliko će neko igrati. Oni koji ne igraju, moraju biti spremni", rekao je Koeman.

Kada je u pitanju Nizozemac i dalje je miran po pitanju svoje budućnosti i vjeruje da će sjediti na klupi i naredne sezone jer kako kaže uživa povjerenje predsjednika Joana Laporte.

"Predsjednik mi je ukazao veliko povjerenje od prvog dana i on je taj koji će odlučiti. Potpisao sam na dvije godine i vidim sebe kako vodim ovu grupu igrača i naredne sezone", kazao je Koeman.

Na drugoj strani Pjanićeva budućnost na Nou Campu je nesigurna. Već se uveliko špekuliše o njegovom odlasku. Nakon nekoliko klubova iz Premiershipa, interes je počeo da pokazuje i Al Nass iz Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić ima 31 godinu i pred njim je sigurno još nekoliko sezona vrhunskog fudbala pa se iz tog ugla gledišta eventualni odlazak u Saudijsku Arabiju svakako čini nelogičnim.

Everton, Manchester City, Manchester United, Inter i Chelsea su samo neki od klubova s kojim se Pjanić povezuje proteklih sedmica. Proestaje nam da čekamo ljeto i pratimo razvoj situacije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.