Bliži se Koemanov kraj na klupi Barcelone
Foto - EPA

Rukovodstvo tima nezadovoljno

Bliži se Koemanov kraj na klupi Barcelone

M. Šljivak

Ronald Koeman mogao bi otići sa klupe Barcelone nakon samo jedne sezone.

Rukovodstvo katalonskog tima nije zadovoljno radom nizozemskog stručnjaka i sudeći po infromacijama španskih medija, njegov posao na Camp Nou je pod upitnikom.

Čelnici katalonskog kluba smatraju da Koeman ne priprema utakmice na adekvatan način i da je to uzrok što Barcelona ove sezone jednostavno ne može da pobijedi klubove iz vrha tabele.

Tako je u diretnim duelima protiv Atletica i Reala ekipa Barcelone osvojila samo jedan bod i na kraju će ih to koštati titule prvaka.

Jučerašnji remi na Camp Nou sa Atleticom (0:0) jedini je bod kojeg je katalonski velikan osvojio, a prethodno su tri puta poraženi od velikih rivala.

Atletico ih je u Madridu porazio sa 1:0 u prvom dijelu sezone, a Real ih je dobio dva puta sa 2:1 i 3:1.

Jedini tim sa vrha sa kojim Barcelona ima pozitivan omjer u prvenstvu je Sevilla. Ovaj tim su pobijedili na gostovanju sa 2:0, dok je meč na Camp Nou završen bez pobjednika (1:1).

Ovakvi rezultati Ronalda Koemana ne zadovoljavaju rukovodstvo kluba, pa neće biti nikakvo čudo ako on napusti ekipu već tokom ljeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Glavni kandidat za njegovog nasljednika na klupi je legendarni Xavi Hernandez. On ima ugovor sa Al Saddom kojeg je nedavno produžio, ali postoji klauzula da može ići u slučaju ponude iz Barcelone.

Koeman je sa Barcom osvojio trofej Kupa Kralja. Ekipu je voio u 51 utakmici i ima omjer od 33 pobjeda, osam remija i 10 poraza.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realno_govoreci
Na kraju ce ih kostati tiule prvaka? Ja ne znam ko je ovdje lud ali koliko vidim razlika je u dva boda izmedju Atletika i Barce. Jos 3 kola i bodova 9,s tim sa Real ima najtezi raspored ,tako da ce ovo biti izmedju Atletika i Barce a vec vidimo kako Atletiko kiksa u zadnje vrijeme
1 7
Tas14
Ici ce on ali je jos Pjanicu debelo naštetijo… Nije imao 6 utakmica za redom kao starter
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti