Foto: EPA

Sprema se remont Topnika

Sprema se velika 'čistka' u Arsenalu na ljeto

S. Grebović

Iza ekipe Arsenala je još jedna u nizu od košmarnih i neuspješnih sezona.

Tim iz Sjevernog Londona ni naredne sezone definitivno neće igrati u Ligi prvaka. To je postalo jasno nakon eliminacije ovog tima u polufinalu Lige Evrope od ekipe Villarreala.

Topnici su se nadali da bi eventualni osvajanjem ovog takmičenja zaigrali u toliko željenoj ligi prvaka nakon par godina, ali postalo je jasno da od toga neće biti ništa. U ligi zauzimaju tek 9. poziciju sa 52 boda.

I Liga Evrope bi im mogla izmaći za narednu sezonu, a ako im je za utjehu još uvijek imaju šansu da se plasiraju u Ligu Konferencija, novo UEFA takmičenje.

Prema svemu sudeći Mikel Arteta će ostati menadžer Arsenala za narednu sezonu, dok će u igračkom kadru itekako biti promjena. Na transfer listi će se sigurno naći ime Hectora Bellerina za koga su interesovanje pokazali PSG, Juventus i Inter.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Drugo ime na transfer listi je golman Bernd Leno, a pored njega cu su i Alexandre Lacazette i Mohamed Elneny. Taj spisak čini ukupno šest imena, a BBC preostala dva nije naveo.

Arsenal će sutra u okviru 36. kola Premiershipa snage odmjeriti u gradskom derbiju sa zahuktalim Chelsejem na Stamford Bridgeu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.