I zvanično

Leicester slavio na Old Traffordu, Manchester City novi prvak Engleske!

Edmir Škorić

Nogometaši Manchester Cityja večeras su i zvanično novi prvaci Engleske.

Cityju je za ozvaničenje titule bilo neophodno da Manchester United ne pobijedi Leicester. Kako su gosti na Teatru snova slavili s 2:1, tako su Građani postali i zvanično prvaci.

United je u miješanom sastavu i bez dobrog dijela ključnih igrača doživio poraz. Leicester je poveo prvijencem Thomasa, ali je Greenwood prije odlaska na odmor izjednačio na 1:1.

Soyuncu je u 66. minuti glavom pogodio na ubačaj Albrightona iz kornera za pobjedu Lisica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester je izbio na treće mjesto sa 66 bodova, a United je sa 70 bodova i dalje drugi. Lider je City sa 80 bodova, koji je dakle i matematički tri kola prije kraja osigurao naslov.

Cityja sada još čeka finale Lige prvaka 29. maja protiv Chelseaja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.