Ni Istanbul ni London: UEFA odlučila gdje će se igrati finale Lige prvaka?

Englezi neće biti sretni

Ni Istanbul ni London: UEFA odlučila gdje će se igrati finale Lige prvaka?

E. Čaušević

UEFA se ponovo našla u velikim problemima jer čini se da se ni ove sezone neće odigrati finale Lige prvaka u Turskoj.

Prošle godine trebalo se igrati finale na Ataturk stadionu u Istanbulu, ali je to promijenjeno zbog pandemije koronavirusa, te se završnica Lige prvaka na kraju odigrala u Lisabonu.

No, UEFA je odlučila da će Istanbul ove sezone biti domaćin finala najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu, ali su se ponovo pojavili problemi koje je uzrokovala Engleska.

Naime, u finalu Lige prvaka ove sezone ćemo gledati okršaj engleskih klubova u kojem se sastaju Manchester City i Chelsea.

Prije nekoliko dana Velika Britanija je stavila Tursku na crvenu listu zemalja za posjete zbog opasnosti od koronavirusa što je veliki problem. U tom slučaju igrači će morati u karantin od deset dana po povratku iz Istanbula.

Mnogi vjeruju da Englezi pokušavaju na taj način da UEFA-u primoraju da se finale igra na Wembleyju jer se sastaju klubovi iz ove zemlje. Danas bi UEFA trebala donijeti odluku oko domaćina i konačno riješiti ovaj problem.

Oglasi

Jučer su engleski mediji objavili da su najveće šanse da se finale igra u Wembleyju 29. maja, ali čini se da bi moglo doći do velikog preokreta koji će razočarati Engleze.

Naime, jutros se pojavila informacija da UEFA ne želi da neko vrši pritisak da se finale igra u Londonu i ukoliko budu primorani da pomjere finale iz Istanbula u neki drugi grad onda to čini se neće biti Engleska.

Mnogi engleski mediji objavili su jutros da UEFA sada želi da se finale igra u Portugalu, ali ne u Lisabonu kao prošle godine već u Portu.

UEFA je dala do znanja engleskoj vladi da im se ne sviđa što donose odluke kako bi se finale igralo u Londonu i da je najpoštenije da to bude neko treće rješenje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Portugal nije na listama zabrane u Velikoj Britaniji kao Turska, te nema nikakvih problema da se finale Lige prvaka igra u ovoj zemlji. Po povratku iz Portugala mora se uraditi jedino test na koronavirus, ali se ne mora ići u obavezni karantin ukoliko nema pozitivnih.

Očekuje se da će UEFA veoma brzo saopštiti odluku gdje će se finale odigrati, a čini se da Englezi ponovo neće biti baš najsretniji.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MUFCDOGROBA
Ako bi Englezi pustili odredjeni broj navijaca zasto ne bi onda bilo u Engleskoj.
2 5
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Ma kod boce juniors treba igrat
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti