Nakon četiri utakmice na klupi Plavih

Da li se Slišković duelom sa Širokim Brijegom oprostio od klupe Željezničara?

Midhat Šljivak

Legendarni Blaž Slišković danas neće sjediti na klupi Željezničara u duelu sa Veležom, no nije isključeno i da je Baka zapravo završio svoju "avanturu" u redovima Plavih s Grbavice.

Naime, iz FK Željezničar danas su službeno obavijestili javnost da Slišković zbog porodičnih problema danas neće predvoditi ekipu u Mostaru, no postavlja se pitanje da li se zapravo radi samo o današnjem meču ili pak o konačnom odlasku legendarnog Bake iz Željezničara.

SportSport.ba neslužbeno saznaje da je Slišković obavijestio dvojicu članova Uprave o porodičnim problemima te da zbog toga ne može biti u Sarajevu, a također neslužbeno saznajemo i da je vratio ključeve od stana u kojem je živio od svog dolaska u Sarajevo.

Da li to znači da je Slišković bivši trener Željezničara saznat će se vjerovatno u narednim danima, no u ovom trenutku je najvažnije da se porodični problemi Sliškovića riješe na najbezbolniji način.

Podsjetimo, Slišković je na klupi Željezničara prije nekih mjesec dana naslijedio Amara Osima, a u četiri utakmice vodio je Željezničar uz učinak od jednog remija i tri poraza.

Željezničar će ukoliko se ispostavi da je ovo i posljednje zbogom Sliškovića do kraja sezone vjerovatno predvoditi Bakini pomoćnici, koji će pokušati sa igračima prekinuti nevjerovatni niz bez pobjede koji traje od 17. kola i duela sa Zrinjskim.

U bogatoj karijeri Slišković je prošao dosta toga. Počelo je sve u Hrvatskom Dragovoljcu, a pored Zrinjskog vodio je još brojne klubove. Najpoznatiji su svakako Široki Brijeg i splitski Hajduk, a sa mostarskim Plemićima je dva puta osvajao naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Okušao se popularni Baka i u inostranstvu. Imao je nekoliko poslova na tlu Azije, radio je u Kini, Saudijskoj Arabiji, a što se Evrope tiče jedno vrijeme je radio u Albaniji i Rumuniji.

Također, vodio je reprezentaciju Bosne i Hercegovine od 2002. do 2006. godine. Svi se sjećamo čuvene utakmice sa Danskom na Koševu koja je završena 1:1, te je Sliškoviću i njegovim izabranicima falio jedan gol za plasman na Evropsko prvenstvo u Portugalu 2004. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.