Dok se Dudić priprema za neobično iskustvo, detalji s treninga otkrivaju tajnu Veležovog uspjeha

Željezničar naredni ispit

Dok se Dudić priprema za neobično iskustvo, detalji s treninga otkrivaju tajnu Veležovog uspjeha

A. Čaušević

Veleža nekoliko koraka dijeli od historije. Izlazak na euroscenu je odavno na vidiku, ali to treba potvrditi na terenu. Rođeni sudbinu drže u svojim rukama i to je ono što je za Mostarce najvažnije. 

Velež kao jedan od najvećih bh. klubova uvijek treba da ima visoke ciljeve i ambicije, međutim ako su obzir uzme turbulentan period proteklih godina i igranje u nižim rangovima, izlazak u Evropu bi na početku sezone bio objeručke prihvaćen. Ono što je i za možda najambicioznije bio san sada je realnost. 

Rođeni su trenutno treći na tabeli. Četiri kola prije kraja drže mjesto koje garantuje Konferencijsku ligu. Klupska administracija je već učinilia svoje. Licenca za UEFA-ina takmičenja je osigurana, još je preostalo da igrači na terenu obezbijede ono za šta su se mukotrpno borili i trudili proteklih mjeseci. 

Niz od 16 utakmica bez poraza djeluje impresivno. Najbolji u klupskoj historiji. Učinak je to koji proteklih godina nisu uspjevale ostvariti ni igrački kvalitetnije ekipe od Veleža. Za Rođene bi se moglo reći kako su savršena metafora za odlično organizovan kolektiv. 

Detalji s današnjeg treninga u sklopu priprema za Željezničar otkrivaju tajne uspjeha Veleža. U ekipi vlada zaista odlična atmosfera i maksimalna opuštenost. Kao da igrači uopšte nemaju u podsvjesti šta su uradili u protekleom periodu i šta tek mogu uraditi. 

Oglasi

Metode koje primjenjuje kondicioni trener Jasmin Trnovac su itekako efikasne. Zabava, smijeh, relaksacija, šale, ali i takmičarski duh su samo neke od stvari koje se na prvu mogu uočiti za vrijeme zanimljivih trening vježbi. 

Osmijeh i zadovoljstvo su prisutni i na licu trenera Feđe Dudića. Naredni ispit je već u srijedu. Na stadion Rođeni dolazi Željezničar. Plavi su u užasnoj formi, ali Veležov tabor to neće zavarati. 

"Željo je Željo, makar igrao s pionirima", u neformalnom razgovoru nam je kazao Dudić koji se priprema za jedno neobično iskustvo jer će morati odraditi jedan meč suspenzije. 

Perspektivnog stručnjaka neće biti na svom uobičajnom mjestu pored aut linije, ali kako kaže već je pronašao mjesto na stadionu s kojeg će pratiti utakmicu i način na koji će komunicirati sa ostatkom stručnog štaba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon pojašnjenja famoznog člana 43. iz Pravilnika o takmičenju u Veležu mogu biti dodatno zadovoljni. U slučaju istog broja bodova odlučivat će međusobni duel. U tom segmentu Rođeni su uspješniji od glavnih konkurenata Zrinjskog i Širokog Brijega, pa je Evropa još bliže. 

Međutim, u Veležu se nemaju zamjeru opustiti. Deviza "od utakmice do utakmice" se pokazala dobitnom, a tako će biti i do kraja sezone. Naredni korak je utakmica protiv Željezničara u srijedu od 18 sati. Nakon toga će misliti o Tuzla Cityju, Slobodi i Mladosti.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Ja kao bolesnik Želje od srca vam želim da nas pobjedite, zaslužili ste, sretno vam bilo
33 0
starmac
ROĐENI!!!Znate ko nam sudi.Jezik za zube i bez priče.Očekujte nakaradu od suđenja,ne zbog ŽELJE što ga vole nego zbog drugih koje će sudije odraditi.UPAMTITE
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi