Foto - EPA

Budući direktor o norveškom napadaču

Kahn o dolasku Haalanda u Bayern: Žao mi je, ali mnogi ne razumiju situaciju

Midhat Šljivak

Odlazak Erlinga Haalanda iz Borussije iz Dortmunda sigurno će biti glavna tema ljetnog prijelaznog roka.

Čudesni Norvežanin povezuje se sa brojnim klubovima, a njegov agent Mino Raiola, te otac Alf Inge Haaland, počeli su pregovore sa zainteresovanim klubovima.

Tako su već obavljeni sastanci sa čelnicima Barcelone i Real Madrida, nekoliko engleskih klubova, a često se Haaland povezuje i sa minhenskim Bayernom.

Međutim, budući prvi čovjek kluba Oliver Kahn tvrdi da je trenutno nemoguće da Haaland dođe u Bayern.

Kahn je u razgovoru za Bild istakao kako 'paket' oko Haalanda jednostavno košta previše novca.

"Žao mi je, ali ko god priča o tome ne razumije situaciju. 'Paket' oko Haalanda, kako smo čuli, košta preko 100 miliona eura i kao takav je nezamisliv za Bayern u ovom trenutku", rekao je Oliver Kahn.

Legendarni golman koji će od prvog dana 2022. godine preuzeti mjesto izvršnog direktora kluba oprezan je sa transferima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Kada sam prije godinu i po ušao u Izvršni odbor kkluba, finansijska situacija je bila drugačija nego danas. U narednim godinama moramo biti pametni tokom prijelaznog roka. Morat ćemo brzo reagovati i pred nama su teški zadaci", rekao je Kahn.

Haaland je i ove sezone fenomenalan u dresu Borussije iz Dortmunda, te je zabio 37 golova u 38 odigranih utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.