Kahn Lewandowskom: Roberte, ne možeš...

Lewa juri rekord Mullera

Kahn Lewandowskom: Roberte, ne možeš...

E. Škorić

Robert Lewandowski na pragu je da nadmaši rekord Gerda Mullera iz 1972. godine po broju postignutih golova u jednoj bundesligaškoj sezoni.

Lewa je postigao 39 golova dva kola prije kraja Bundeslige, dok je Muller svojevremeno zabio 40 golova. Dakle, Poljaku nedostaju još samo dva gola da postavi novi rekord.

Poljak je postigao hat-trick proteklog vikenda u 6:0 pobjedi na Borussijom Moenchengladbach, a direktor Bayern Oliver Kahn uvjeren je da će srušiti rekord.

"Koliko ga znam, znam da si neće dopustiti da propusti taj rekord, ali Roberte, ne možeš sada previše praviti pritisak na sebe", rekao je Kahn u intervjuu za sport1.de.

Legendarni golman Bayerna spomenuo je i važnost Mullerovog postignuća u povijesti njemačkog nogometa.

"Sjećam se da je, dok sam bio dječak, ovaj sjajni rekord Gerda Mullera bio stalni problem golgeterima. 40 golova u jednoj sezoni? Niko nije mislio da bi ovaj rekord ikad mogao biti oboren. Ako Robert to učini, to će biti nevjerojatno postignuće", naglasio je Kahn.

U preostala dva kola Bayern će se suprotstaviti Freiburgu i Augsburgu, momčadima koji leže Lewandowskoa. Augsburg je tim kojem je Lewa u Njemačkoj dao najviše golova nakon Wolfsburga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Posljednja dva meča ujedno će biti i oproštaj od Hansija Flicka , kojeg će nakon sezone zamijeniti Julian Nagelsmann. "Planiramo najbolji oproštaj od Hansija", rekao je Kahn.

Bayern je u spomenutoj utakmici protiv Borussije osigurao novu titulu u Njemačkoj, ali je u Ligi prvaka ispao u četvrtfinalu od PSG-a, dok se i u Kupu Njemačke ranije oprostio od trofeja.

Što se Lewandowskog tiče, u Bayernu svi žele i očekuju njegov ostanak, no u posljednje vrijeme se počeo spominjati kao moguće pojačanje mnogih velikana širom Evrope.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Sto ne bi bilo moguce? Lewa sad ima 39 nevjerovatnih golova! Pa covjek je najbolji napadac na svijetu i ima jos dvije utakmice da odigra.. cak sam i siguran da oboriti Mullerov rekord!
7 1
Saray
Čovjek dao 19 golova iz penala....
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi