Meč 30. kola Premijer lige

Derbi starih rivala u Mostaru: Poznati sastavi Veleža i Željezničara

Endin Čaušević

Velež i Željezničar danas u Mostaru igraju derbi 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Velež je ovog proljeća u odličnoj formi i nalaze se u borbi za titulu s ekipama Borca i Sarajeva, ali je jasno da je glavni cilj mostarskog kluba izlazak u Evropu.

S druge strane, Željezničar je u očajnoj formi i u drugom dijelu sezone ekipa s Grbavice ne zna za pobjedu.

Jasno je da je Velež favorit u večerašnjoj utakmici i da će pokušati iskoristiti lošu formu Plavih, ali sigurno da će i igrači Željezničara željeti da izađu konačno iz očajne rezultatske serije.

Rođeni su trenutno trećeplasirani sa 53 boda i imaju sedam bodova manje od lidera Borca, ali i utakmicu manje. S druge strane Željezničar je i dajle sedmi sa 40 osvojenih bodova.

Utakmica u Mostaru počinje u 18 sati, a treneri oba tima saopštili su početne sastave. Kao što je poznato Blaž Slišković nije na klupi Plavih večeras zbog porodičnih problema.

Ekipu Željezničara će, prema zvaničnom zapisniku, danas s klupe predvoditi Almir Memić. Također, u konkurenciji za meč nisu Semir Štilić i Ivan Lendrić što će sigurno biti problem za gostujući tim.

Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Ovčina, Georgijević, Branao, Anđušić, Ferreyra, Vehabović, Radovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Bender, Subašić, Mujezinović, Juričić, Vrhovac, Alispanić, Miličević, Blažević, Bojo, Čeliković, Ikić.

Velež i Željezničar su ove sezone odigrali dvije utakmice. U prvom susretu Plavi su na Grbavici slavili sa 3:0, dok je u drugom susretu koji se igrao u Mostaru rezultat bio 1:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.