Željezničar objavio finansijski izvještaj, rashodi za skoro milion veći od prihoda

Menadžerska komisija 3.500 KM

Željezničar objavio finansijski izvještaj, rashodi za skoro milion veći od prihoda

Admin Čaušević

FK Željezničar je izvjestio javnost o finansijkom stanju u klubu s Grbavice. 

Već na prvu u oči bode podataka da je ostvaren gubitak od skoro milion KM. Višak rashoda u 2020. godini iznosi 954.000.

Naime, ukupni prihodi su iznosili 4.019.747 KM, a rashodi 4.973.883 KM. Kako prihodi tako i rashodi su u odnosu na 2019. godinu manji za oko milion.

Kada su u pitanju menadžerske provizije isplaćena je samo jedna. U pitanju je ulazni transfer Ivana Milićevića kada je njegov menadžer Igor Mirković inkasirao 3.500 KM.

"Menadžerska provizija menadžeru Igoru Mirkoviću je obračunata i izmirena po osnovu Ugovora o posredovanju u iznosu od 3.500,00 KM”, piše u izjavi koju potpisuje direktor FK Željezničar Mustafa Nurko", navodi se u izvještaju.

Kompletan izvještaj pogledajte ovdje.

Oglasi

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine objavila je imena poreznih obveznika sa iznosom duga preko 50.000 KM na dan 31. mart 2021. godine.

Najveći dužnik među premijerligaškim klubovima je višestruki bosanskohercegovački prvak, sarajevski Željezničar. Plavi s Grbavice ukupno duguju nešto više od 3 miliona i 800.000 KM s tim što oko 1.6 miliona je glavnica duga, a 2.2 miliona su kamate.

Tako je dug Željezničara u odnosu na posljednju objavljenu listu dužnika koja se odnosila na period sa 31. decembrom prošle godine narastao za nekih 1.5 miliona KM. Glavnica je narasla za oko 700.000 KM, a kamate za oko 800.000 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Željezničar je već na Prvostepenoj komisija uspio dobiti licencu za narednu sezonu i po tom pitanju mogu biti mirni u Zvorničkoj 27. 

"Prvostepena komisija NFSBiH je pozitivno odgovorila na zahtjev Kluba, koji je ispunio sve kriterije, administrativne, sportske, zakonske, infrastrukturne i finansijske, odnosno sve što je predviđeno Pravilnikom o licenciranju klubova Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine", naveli su iz FK Željezničar prošle sedmice. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NezavisnaSrpska
А КоЛиКи Је БорЦу ???
1 8
BlueBoys
Zeljo samo Zeljo!
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi