Da li se Slišković duelom sa Širokim Brijegom oprostio od klupe Željezničara?

Nakon četiri utakmice na klupi Plavih

Da li se Slišković duelom sa Širokim Brijegom oprostio od klupe Željezničara?

M. Šljivak

Legendarni Blaž Slišković danas neće sjediti na klupi Željezničara u duelu sa Veležom, no nije isključeno i da je Baka zapravo završio svoju "avanturu" u redovima Plavih s Grbavice.

Naime, iz FK Željezničar danas su službeno obavijestili javnost da Slišković zbog porodičnih problema danas neće predvoditi ekipu u Mostaru, no postavlja se pitanje da li se zapravo radi samo o današnjem meču ili pak o konačnom odlasku legendarnog Bake iz Željezničara.

SportSport.ba neslužbeno saznaje da je Slišković obavijestio dvojicu članova Uprave o porodičnim problemima te da zbog toga ne može biti u Sarajevu, a također neslužbeno saznajemo i da je vratio ključeve od stana u kojem je živio od svog dolaska u Sarajevo.

Da li to znači da je Slišković bivši trener Željezničara saznat će se vjerovatno u narednim danima, no u ovom trenutku je najvažnije da se porodični problemi Sliškovića riješe na najbezbolniji način.

Podsjetimo, Slišković je na klupi Željezničara prije nekih mjesec dana naslijedio Amara Osima, a u četiri utakmice vodio je Željezničar uz učinak od jednog remija i tri poraza.

Željezničar će ukoliko se ispostavi da je ovo i posljednje zbogom Sliškovića do kraja sezone vjerovatno predvoditi Bakini pomoćnici, koji će pokušati sa igračima prekinuti nevjerovatni niz bez pobjede koji traje od 17. kola i duela sa Zrinjskim.

U bogatoj karijeri Slišković je prošao dosta toga. Počelo je sve u Hrvatskom Dragovoljcu, a pored Zrinjskog vodio je još brojne klubove. Najpoznatiji su svakako Široki Brijeg i splitski Hajduk, a sa mostarskim Plemićima je dva puta osvajao naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Okušao se popularni Baka i u inostranstvu. Imao je nekoliko poslova na tlu Azije, radio je u Kini, Saudijskoj Arabiji, a što se Evrope tiče jedno vrijeme je radio u Albaniji i Rumuniji.

Također, vodio je reprezentaciju Bosne i Hercegovine od 2002. do 2006. godine. Svi se sjećamo čuvene utakmice sa Danskom na Koševu koja je završena 1:1, te je Sliškoviću i njegovim izabranicima falio jedan gol za plasman na Evropsko prvenstvo u Portugalu 2004. godine.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Shik
Zastobi se otpustio.Covjek niti problem niti je donio probleme u klub.On je samo dosao na probleme.Prema tome treba covjeku dati vremena da pokusa posloziti rasulo.
13 0
unioni
pokusat ga ostaviti, neka napravi novu ekipu u pocetku sezone, nema nam druge
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi