Foto - EPA

Sedam golova i pobjeda Cityja

Spektakl Newcastlea i Manchester Cityja na St. James Parku

Midhat Šljivak

Fenomenalan meč u 36. kolu Premier lige odigrali su Newcastle United i Manchester City na St. James Parku, a na kraju su Građani slavili pobjedu rezultatom 4:3.

Pep Guardiola je napravio određene izmjene u sastavu za ovaj meč. Na golu je bio Scott Carson koji je igrao svoj prvi meč u Premiershipu nakon deset godina i debitovao je na golu Cityja nakon dvije godine u klubu, a mnogi standardni članovi su ostali na klupi.

Newcastle je dočekao City špalirom za šampione, a na terenu im je pružio zaista odličan otpor, pa smo gledali zaista spektakularnu utakmicu koja je na kraju donijela sedam golova.

Domaći tim je u ovom susretu prvi stigao do gola. Emil Krafth je u 25. minuti nakon kornera zabio pogodak za prednost Svraka od 1:0.

City je potom došao do preokreta sa dva gola u tri minute. Za izjednačenje rezultata na 1:1 se u 39. minuti pobrinuo Joao Cancelo, da bi tri minute kasnije spektakularan gol petom postigao Ferran Torres za prednost od 1:2.

Na odmor se odlazi neriješenim rezultatom (2:2). Ake je skrivio penal, a Joelinton zabija za izjednačenje rezultata.

Nastavak utakmice donosi također dosta uzbuđenja, a Newcastle u 62. minuti dolazi do vodstva od 3:2.

Dosuđen je još jedan penal, odgovornost preuzima Joe Willock, ali Scott Carson mu brani udarac. Lopta ipak ponovo dolazi do Willocka koji zabija za 3:2.

Kratko je trajala radost domaćeg tima jer je već četiri minute kasnije City potpuno preokrenuo rezultat.

Ferran Torres je zabijao golove u 64. i 66. minuti meča i postavio je konačan rezultat susreta od 4:3 za Manchester City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 36. kolo:

Newcastle - Manchester City 3:4

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.