Barcelona završila sve sa Aguerom, a poznato je i kada će sve postati zvanično
Foto - EPA

Argentinac nakon 10 godina napušta City

Barcelona završila sve sa Aguerom, a poznato je i kada će sve postati zvanično

M. Šljivak

Iskusni argentinski napadač Sergio Aguero (33) postat će novi igrač Barcelone.

Argentinski mediji objavili su kako je Aguero dogovorio sve uslove oko ugovora sa katalonskim velikanom i njegov prelazak na Camp Nou bit će ozvaničen nakon finala Lige prvaka protiv Chelseaja.

Sergio je prethodnih dana razgovarao sa predsjednikom Barcelone Joanom Laportom. Pristao je na sve uslove koje mu je katalonski tim ponudio i odlučio je da potpiše ugovor sa ovim klubom.

Aguero će tako nakon deset godina ponovo zaigrati u La Ligi, gdje je ranije nosio dres Atletica iz Madrida, a iz Cityja odlazi nakon decenije provedene u klubu.

Sjajni napadač bio je dio najvećih klupskih uspjeha u historiji Cityja i sigurno je da će ostati upamćen kao jedna od legendi kluba.

Priliku da zaokruži fenomenalnu karijeru među Građanima imat će 29. maja u Portu, gdje će Manchester City igrati protiv Chelseaja u finalu Lige prvaka.

Ovaj trofej je sasvim sigurno nešto što Aguero silno želi osvoji i takav odlazak iz Manchestera za njega bi bio idealan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukupno je Aguero u dresu Cityja odigrao 388 utakmica i postigao je fenomenalnih 258 golova, a osvojio je i 15 trofeja.

Treba također istaći da je Barcelona već ranije dogovorila dolazak još jednog igrača Cityja, a to je mladi defanzivac Eric Garcia.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shik
Eto i Dzeke garant u Barsu.Jer Barsa kupuje igrace za klupu ne za teren.
5 1
Manager
hahahahaha straaašan 'iskusan' ;) :D :D
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi