Foto - EPA

Spektakularnim golom Tielemansa

Leicester pobijedio Chelsea i po prvi put u historiji osvojio FA Kup

Midhat Šljivak

Fudbaleri Leicestera savladali su na Wembleyju Chelsea sa 1:0 i po prvi put u historiji su osvojili FA Kup.

Prvo poluvrijeme ove utakmice donijelo je nekoliko pokušaja na obje strane, ali se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Međutim, prvi gol na meču je vrijedilo čekati jer je u 63. minuti Youri Tielemans postigao zaista spektakularan gol za Leicester.

Vezista Lisica je sa 25 metara raspalio po lopti koja je završila u samim rašljama gola Kepe Arrizabalage za prednost Leicestera od 1:0.

Chelsea je naravno krenuo naprijed po izjednačenje. Schmeicel je sjajno skinuo udarce Chilwella i Mounta, a u 89. minuti je viđena prava drama.

Wes Morgan je pogodio vlastitu mrežu, ali VAR je odlučio da je golu prethodio ofsajd i gol je poništen.

Na kraju je ostalo 1:0 za Leicester koji je tako po prvi put u historiji osvojio trofej FA Kupa.

Treba svakako istaći da je na Wembleyju danas bilo preko 20.000 navijača na tribinama i tako je krenuo procec povratka publike na engleske stadione.

FA Kup, finale:

Chelsea - Leicester 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.