Cagliari zaustavio Milan na putu za Ligu prvaka

Nainggolan uzvratio udarac navijaču Milana: Prestani plakati...

Edmir Škorić

Milan je u nedjelju navečer imao "meč loptu" i bio je nadomak plasmana u Ligu prvaka, no u potpunosti je razočarao.

U ključnom meču Milan je odigrao samo 0:0 s Cagliarijem, koji je nekoliko sati ranije bio osigurao ostanak u eliti. Ni to nije pomoglo Rossonerima, koji su neshvatljivo pali nakon što su prethodno u dva kola pobjeđivali Juventus s 3:0 i Torino sa čak 7:0.

Navijači Milana su razočarani, kao i svi na San Siru, no još uvijek postoji šansa da se domognu Lige prvaka. Pobjeda u Bergamu nad rasterećenom Atalantom ili jednostavno da se dočeka kiks Napolija i Juventusa.

Unatoč razlici u motivaciji, Cagliari je bio taj koji je imao jasnije pokušaje u nedjelju na meču i dva puta je ozbiljno testirao Gianluigija Donnarummu.

Jedan od naviača Milana je Radji Nainggolanu poslao poruku na Twitteru, napisavši mu: "Da ste svake sedmice igrali utakmicu života, a ne samo protiv Milana, bili biste na sigurnom još prije nekoliko mjeseci".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stigao je odgovor iskusnog Belgijanca i bivšeg veznjaka Rome i Intera.

"Prestani plakati, za ime božje... Kako mogu pobijediti ako nemaju udarac na gol?", odgovorio je Nainggolan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.