Kakav kiks Milana: Rossonerima samo bod protiv Cagliarija, čeka nas ludnica u posljednjem kolu
Foto - EPA

Nevjerovatna završnica i u Italiji

Kakav kiks Milana: Rossonerima samo bod protiv Cagliarija, čeka nas ludnica u posljednjem kolu

M. Šljivak

Milan je večeras na San Siru remizirao protiv Cagliarija (0:0) i propustio je šansu da osigura plasman u Ligu prvaka kolo prije kraja prenstva.

Rossoneri su u utakmicu ušli bez povrijeđenog Zlatana Ibrahimovića. Bili su veliki favoriti, ali na kraju su osvojili samo bod i zakomplikovali su sebi život pred posljednje prvenstveno kolo.

Prvo poluvrijeme susreta na San Siru nije donijelo previše uzbuđenja. Milan je bio bolji tim, imao je posjed lopte, ali nije bilo pravih šansi za postizanje gola i na odmor se otišlo bez golova.

Cagliari je u nastavku prvi prijetio. Donnarumma je spašavao u 55. minuti Rossonere sjajnom odbranom, kao i deset minuta kasnije kada je skinuo udarac Godina.

Milan je imao određene pokušaje. U 72. minuti Calhanoglu je uzdrmao stativu, ali igračima domaćih je falila prava završnica u fazi napada.

Pokušavao je domaći tim do samog kraja. Imali su posjed lopte, čekali su šansu, ali je nisu dočekali i na kraju je susret završen bez golova.

Oglasi

Rossoneri su tako propustili šansu da osiguraju plasman u Ligu prvaka kolo prije kraja i lako bi se moglo desiti da ponovo ostanu bez plasmana u ovo takmičenja.

To će se desiti ako ne pobjede Atalantu u Bergamu u posljednjem kolu, a Napoli i Juventus dobiju svoje utakmice protiv Verone i Bologne.

Ekipa San Sira definitivno ima najteži zadatak u posljednjem kolu, a jedino što im ide u prilog je činjenica da je Atalanta već osigurala plasman u Ligu prvaka i da će se susret igrati nakon finala Kupa Italije protiv Juventusa u srijedu.

Čeka nas prava ludnica u posljednjem kolu Serije A, a vidjet ćemo ko će pored Intera i Atalante ostvariti plasman u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 37. kolo:

Milan - Cagliari 0:0

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marco_Materazzi
jbg nema svako Calvaresea, Rocchija, Tagliaventa da poguraju s jednim nepostojecim penalom posle 80te minute kad zapne, kao juve.
4 12
Sierra_Leone1946
E moj milance...nikad od vas ozbiljne ekipe...taman mislis to je to kad ono opet kiks...
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi