Foto - EPA

Scamacca šokiran dešavanjima

Otac mlade zvijezde upao u Romin kamp sa bejzbol palicom i napravio haos: On nije dio mog života!

Midhat Šljivak

Nevjerovatne scene dešavale su se jučer u kampu Rome u Trigoriji, a glavnu ulogu je imao otac napadača Genoe Gianluce Scamacce.

On je upao u kamp rimskog tima u dresu Sassuola (Scamacca je pod ugovorom sa ovim timom), nosio je bejzbol palicu u rukama, te je počeo razbijati automobile na parkingu.

Uspio je oštetiti nekoliko automobila, vikao je kako je on otac Gianluce Scamacce, bivšeg člana omladinskih selekcija Rome,  a zatim je reagovala policija i uhapsila je čovjeka za kojeg se kasnije ispostavilo da je zaista otac 22-godišnjeg fudbalera.

Nakon svega mladi napadač Genoe se oglasio i ističe da su ga ova dešavanja jako potresla.

"Potreslo me kada sam pročitao šta se dogodilo. Ne mogu to objasniti", rekao je Scamacca i nastavio je:

"Bolno mi je uopšte i pričati o tome, ali možda ću morati. Moj otac ne živi sa mojom majkom već dugo. Nisu razvedeni jer nikad nisu ni bili vjenčani. Odrastao sam uz majku i sestru i one su moja jedina porodica".

Oca Emiliana nikada nije smatrao dijelom porodice.

"Sa ocem sam se ponekad sretao, ali jedva da smo se viđali. Volio bih priču o porodici zadržati za sebe i tražim da to poštujete. Samo ću reći da moj otac nije imao ništa sa mojom karijerom.. Žao mi je i šokiran sam onim što se dogodilo, ali ja sa svojim ocem nemam nikakve veze", rekao je Scamacca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Scamacca je karijeru počeo Laziju, a zatim je prešao u Romu, gdje je igrao za mlađe kategorije. Sa 16 godina je otišao u PSV iz Eindhovena, dvije godine kasnije se vratio u Italiju, gdje je potpisao za Sassuolo.

I danas je član ovog tima na posudbi u Genoi, a za njegove usluge interesuju se najveći timovi u Seriji A.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.