Ko je i šta Edin Džeko u svlačionici Rome? Odgovori se kriju u scenama poslije pobjede u derbiju

Slave ga kao junaka

Ko je i šta Edin Džeko u svlačionici Rome? Odgovori se kriju u scenama poslije pobjede u derbiju

A. Čaušević

Edin Džeko privodi kraju svoju šestu sezonu u dresu Rome, a ostaje da se vidi da li će to biti i posljednja takmičarska godina za Dijamanta u Vječnom gradu jer na ljeto slijede velike promjen s dolaskom Josea Mourinha. 

Roma nije izborila plasman u Ligu prvaka, nije osvojila ni trofej i ove sezone, ali je navijačima priredila ipak malo zadovoljstva jer je u gradskom derbiju pobijeđen Lazio s 2:0. Strijelci su bili Henrikh Mkhitaryan u prvom, te Pedro u drugom poluvremenu. 

Džeko je bio fenomenalan tokom cijelog meča. Sjajno je nadmudrio odbranu Nebeskoplavih kod prvog gola i upisao asistenciju, dok je u finišu iznudio i crveni karton za Lazio. Nije postigao gol, ali je u očima mnogih bio junak pobjede. 

Ko je i šta Sarajlija u svlačionici Rome možda i najbolje govore scene poslije utakmice. Iako nije tresao protivničku mrežu kamerman je poslije posljednjeg zvižduka tražio upravo Džeku, a reakcije saigrača bh. kapitena sve govore. 

Prvi mu je prišao Lorenzo Pellegrini s kojim je Džeko diskutovao oko neke situacije, zatim je Dijamant krenuo prema igračima na centru gdje mu se najviše obradovo Gianluca Mancini.  Italijanski štoper je Džeku podigao u zrak i stavio ga na leđa što je poprilično iznenadilo "devetku" Vučice.

Oglasi

"Znamo svi da ovo nije bila jedna od najboljih sezona. Ali derbi je uvijek derbi, izgubili smo u prvom dijelu sezone, htjeli smo dati sve da sezonu završimo dobro. Ostala nam je još jedna utakmica", rekao je Džeko za DAZN.

Jose Mourinho će sjediti sljedeće sezone na klupi Rome. Dovođenje portugalskog stručnjaka komentarisao je i kapiten bh. reprezentacije.

"Već je donio entuzijazam, Roma je teška sredina i nije mogo doći bolji trener", kazao je Sarajlija koji je zatim govorio o svojoj budućnosti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nisam mislio na budućnost tokom utakmice, kao što sam rekao htjeli smo pobijediti i to smo uradili. Uzimamo ova tri boda i radost za mirnu sedmicu. Mislim samo na sadašnjost", poručio je iskusni napadač.

Računajući sva takmičenja Džeko je u ovoj sezoni odigrao 37 utakmica uz 13 postignutih golova. Roma će u završnom kolu Serije A igrati protiv Spezije. Ljeto će pokazati da li će to biti posljednji put da Dijamant nosi dres Vučice. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

amil071
Džeko mu je rondo jer mu nije dao loptu u jednoj situaciji gdje bio sam, mogao gol zabiti. Jbga moglo se više ove sezone al nema veze, žao mi zbog Džeke da ne osvoji trofej u Italiji, pređi u Inter i digni trofej iduće godine aBd.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi