Foto - Instagam

Lucci završavao poslove preko defanzivca Juventusa

Džekin agent u središtu skandala: Preko Bonuccija 'pritiskao' igrače da potpišu za njega

Midhat Šljivak

Defanzivac Juventusa Leonardo Bonucci suočava se sa sankcijama od Fudbalskog saveza Italije jer je 'pritiskao' saigrače iz kluba i reprezentacije da promijene agenta.

Il Messaggero tvrdi da je tužioc Fudbalskog saveza Italije otvorio istragu protiv Bonuccija uz optužbe da je nagovarao i 'pritiskao' saigrače da promijene agenta i da pređu kod Alessandra Luccija.

Obećavao im je Lucci bolje ugovore i pozive u reprezentativne selekcije ako se odluče za njegovu agenciju i vršio je ogroman pritisak na fudbalere preko Leonarda Bonuccija.

Lucci je prije nekoliko mjeseci postao menadžer reprezentativcu Bosne i Hercegovine Edinu Džeku, a odnedavno su u njegovu World Soccer Agency pristupili Gaetano Castrovilli, Dejan Kuluševski i Gianluca Scamacca.

Pored Džeke i Bonuccija sa Luccijem sarađuju mnoga poznata imena iz svijeta fudbala. Vodi brigu o karijerima Alessandra Florenzija, Marka Pjace, Joaquina Corree, Juana Cuadrada i mnogih drugih.

To mu nije bilo dovoljno pa je preko Bonuccija vršio pritisak na određene fudbalere da prihvate njegovu ponudu kako bi on vodio brigu o njihovoj karijeri, ali na kraju se sve otkrilo i izbio je pravi skandal.

Protiv Bonuccija je pokrenut postupak pred Fudbalskim savezom Italije (FIGC) i prijeti mu suspenzija sa zelenog terena, a i sam Lucci će biti ispitan pred federalnom komisijom za sport.

Il Messaggero također tvrdi da je najgore u svemu prošao napadač Genoe Gianluca Scamacca. Njemu nisu dali mira i konstantno su ga pozivali sve dok 22-godišnji napadač nije pristao na ponudu.

Scamacca je donio odluku da se priključi Luccijevom timu i napustio je svog prethodnog agenta Paola Paolonija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin Džeko je član Luccijeve agencije postao u februaru ove godine, a ranije su se o njegovoj karijeri brinuli Irfan Redžepagić i Silvano Martina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.