Olimpik objavio sporne situacije: Petrović je tendeciozno sudio u korist Radnika

O. Lekić

U okviru 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Bijeljini je domaći Radnik savladao Olimpik sa minimalnih 1:0.

Duel od velike važnosti za obje ekipe pripao je domaćinu, no gosti su nezadovoljni suđenjem u jednom trenutku čak napustili teren.

Oglasili su se iz Olimpika službenim saopštenjem u kojem su iskazali svoje nezadovoljstvo i zaprijetili istupanjem iz lige no to nije sve, odnosno danas su objavili i sporne situacije sa ovog susreta.

Iz Olimpika optužuju Dragana Petrovića za kojeg tvrde da je tokom svih 90 minuta tendeciozno sudio u korist domaćeg tima.

"Naš tim je prethodnog vikenda gostovao u Bijeljini ekipi Radnika Sudija Dragan Petrović iz Banja Luke tokom cijelog susreta je tendenciozno sudio u korist domaćeg tima, a sve je kulminiralo nedosuđenim kaznenim udarcem za Olimpik u 89. minuti susreta, što je prouzročilo naš izlazak sa terena.

Nakon povratka na teren Petrović je utakmicu produžio samo pola minute, dovoljno da Radnik izvede prekid, a potom odmah svirao kraj susreta. Pritom je u tih 30 sekundi isključio Semira Bajraktarevića i onemogućio ga da nastupi u narednom susretu u Krupi na Vrbasu", naveli su iz sarajevskog premijerligaša na zvaničnoj facebook stranici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uz objavu su priložili i video spornih situacija koji možete pogledati OVDJE.

Podsjetimo, u posljednja dva kola Olimpik, Radnik i Krupa ulaze sa istim brojem bodova (25), a za vikend sarajevski premijerligaš gostuje kod Krupe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.