Iz Olimpika objavili sporne detalje: Tražimo samo da nam osigurate da se borimo u duhu fair-playja

Nakon poraza u Bijeljini

Iz Olimpika objavili sporne detalje: Tražimo samo da nam osigurate da se borimo u duhu fair-playja

E. Čaušević

Fudbaleri Olimpika poraženi su danas u gostima protiv Radnika sa 1:0 u meču 31. kola Premijer lige BiH.

Utakmica u Bijeljini bila je okršaj direktnih protivnika za opstanak, a na kraju pobjedu je upisao domaći tim sa 1:0. Odlučujući trenutak na utakmici desio se sredinom prvog dijela kada su gosti ostali sa igračem manje, te 15-ak minuta kasnije kada je fantastičan pogodak postigao Velibor Đurić.

Međutim, i u samom finišu utakmice gostujući tim tražio je penal, ali sudija je odmahnuo rukama i pokazao je da je to simuliranje igrača sarajevskog kluba.

To je izazvalo veliko nezadovoljstvo na klupi Olimpika i na kraju je odlučeno da igrači ovog tima napuste teren. Oni su bili nezadovoljni današnjim suđenjem i zbog toga su napustili teren, ali su se ubrzo vratili.

Nakon što su se vratili na teren sudija Petrović je ubrzo nakon toga odsvirao kraj utakmice u Bijeljini.

Iz Olimpika su se nakon svega odlučili oglasiti na zvaničnoj Facebook stranici saopštenjem o dešavanjima u današnjem meču protiv Radnika.

Oglasi

"FK Olimpik je u sezonama iza nas doživio mnogo sudijskih nepravdi, trpili smo i borili se, nalazili načine da se izborimo sa svim nedaćama, ne želeći nikada povlačiti radikalne poteze.

Današnji susret u Bijeljini prelio je čašu. Danima nas upozoravaju da će nam se desiti loše stvari i da se nalazimo na nečijem "piku" . Zašto i zbog čega zaista ne znamo, ali je današnje suđenje sudije Dragana Petrovića iz Banja Luke, pokazalo da su svi oni koji su nas upozoravali bili u pravu.

Dva detalja sa utakmice zorno pokazuju različite kriterije ovog sudije, koji je danas pokazao zašto je jako brzo nestao sa FIFA liste.

Situacija broj jedan je remplanje rame o rame napadača Radnika i našeg Marka Perišića. Petrović nije puno razmišljao, nego je odmah pokazao crveni karton našem igraču i tako nas oslabio za nastavak meča. Potom je nastavio sa perfidnom arbitražom, a sve je kulminiralo nedosuđenim kaznenim udarcem u finišu susreta za naš tim, što se jasno vidi na snimku.

Pritom, moramo istaći da naredni susret igramo u Krupi na Vrbasu izuzetno bitnu utakmicu za oba kluba, a tu nećemo moći računati na danas isključene Marka Perišića i Semira Bajraktarević, a sasvim "slučajno" su svoje treće žute kartone dobili Đoko Milović i Ivan Čurjurić, pa ni oni neće biti na raspolaganju treneru Petroviću.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Olimpik niko ne treba pomagati na bilo kakav nečasan naćin, sve sto tražimo je prilika da se borimo za svoje ciljeve u duhu fair-playa.

Ako to ne možemo, bilo bi pošteno da nas neko obavijesti o tome, pa da znamo šta i kako dalje", saopštili su iz Olimpika, a sporne detalje koje su naveli u saopštenju možete pogledati OVDJE.

Top Komentari

losmi190
Sram da vas bude godinama kradete u federalnoj lizi i ove godine ste pokrali barem 5 utakmica, za penal nisam siguran ali crveni je cist, zadnji igrac odbrane!!! Imali ste kuci Mladost niste dobili iako je sudija unistio Mladost... stize vam kazna za sve sto ste radili godinama...
18 8
13245768
Zasto niste objavili sporne trenutke iz proslog kola protiv Mladosti. I jeste za 1. Lige FBiH
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi