Borba za ostanak u eliti: Krupa u najboljoj poziciji, mnogo toga se pita i aktuelnog prvaka
Detalj sa utakmice Zrinjski - Krupa (3:1)

Ko će se na kraju radovati

Borba za ostanak u eliti: Krupa u najboljoj poziciji, mnogo toga se pita i aktuelnog prvaka

A. Beganović

Dva kola ostala su do kraja premijerligaške sezone, a zahvaljujući jučerašnjim rezultatima, borba za titulu je izgubila na neizvjesnosti, dok je pak borba za ostanak nikada zanimljivija.

Tri kluba u posljednja dva kola ulaze sa istim brojem bodova. Radnik, Olimpik i Krupa na svom kontu imaju po 25 osvojenih bodova, a već naredno kolo moglo bi biti i odlučujuće ukoliko Krupa na domaćem terenu savlada Olimpik, a Sarajevo na Koševu Radnik.

U tom slučaju Krupa bi 90 minuta prije kraja sezone osigurala ostanak u društvu najboljih i zadnje kolo, bar što se tiče borbe za ostanak, moglo bi imati revijalni karakter.

Međutim, sasvim sigurno će Olimpik i Radnik svim silama takav scenarij pokušari spriječiti. Vukovima u Krupi "igra" pobjeda s tim što Sarajevo u tom slučaju ne smije izgubiti od Radnika jer ukoliko bi se desilo da ekipe iz Bijeljine i Sarajeva na kraju budu bodovno poravnate, u društvu najboljih zbog međusobnog skora ostala bi ekipa iz Semberije.

U nekim kalkulacijama, Olimpiku bi i bod u Krupi mogao valjati, ali u tom slučaju Radnik bi morao biti poražen u duelima sa Sarajevom i Širokim Brijegom u Bijelnjini, a Krupa ne bi smjela osvojiti ni bod na Grbavici. Ukoliko bi pak na kraju Radnik i Krupa imali isti broj bodova u društvu najboljih zbog boljeg međusobnog skora u društvu najboljih ostala bi Krupa, dok u slučaju da na kraju sve tri ekipe budu imale isti broj bodova, što također nije nemoguće, ponovo bi Krupa profitirala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dakle, mnogo uzbuđenja očekuje nas u posljednja dva kola u borbi za ostanak u eliti, a u najboljoj situaciji je trenutno Krupa koja već u narednom kolu može osigurati ostanak u eliti. No, ukoliko to ne uspije, opet u posljednjem kolu ima priliku za popravni uz određeno poklapanje rezultata u mečevima Olimpik - Sarajevo i Radnik - Široki Brijeg.

Na kraju, veliku ulogu u borbi za ostanak imat će Sarajevo koje se do kraja sezone sastaje sa Radnikom i Olimpikom. Iako su izabranici Dženana Uščuplića juče dobro umanjli svoje izglede u borbi za titulu, još uvijek su u igri i eventualni trijumf protiv Radnika u zavisnosti od rezultata na meču Borac - Tuzla City može im produžiti nadu.

Na kraju, u ovom trenutku je najvažnije da "ljudi u crnom" ne budu imali nikakvih uticaja na rezultate u posljednja dva kola. Najbolji od tri najugroženija kluba neka ostane u eliti.

Raspored:
32. kolo: Krupa - Olimpik, Sarajevo - Radnik
33. kolo: Olimpik - Sarajevo, Radnik - Široki Brijeg, Željezničar - Krupa

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Utakmica Krupa-Olimpic odlucuje.Ko to izgubi ispada sa Radnikom
5 0
starigrad
Uzeti Radnika, pustiti Olimpik.To je to
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi