Novi trofej za Modre

Dinamo teniskim rezultatom srušio Istru i osvojio Kup Hrvatske

S. Grebović

U večerašnjem finalu Kupa Hrvatske fudbaleri Dinama su slavili protiv Istre sa čak 6:3 i tako prvi put nakon 2018. godine došli do ovog trofeja.

Dinamo je vlasnik duple krune u Hrvatskoj! Nakon što su prije par sedmica osigurali titulu prvaka Hrvatske, večeras su se Modri okitili i titulom prvaka Kupa.

Za protivnika su imali apsolutnu senzaciju, ekipu Istre kojoj je ovo bilo prvo finale u historiji kluba. Istrani su skupo prodali kožu moćnom Dinamu i časno izgubili u ovom meču.

Nakon prvih 45 minuta nije tako izgledalo s obzirom da su Zagrepčani vodili sa 3:0 golovima Oršića, Ademija i Majera. Početkom drugog dijela Istra se sa dva brza gola Japanca Hare vratilo u život, ali im je novi šamar stigao u vidu autogola Šutala.

Istra se ni tada nije predala jer je preko bivšeg igrača Zrinjskog Šime Gržana sa penala smanjila na 4:3. Do kraja Dinamo ipak nije dopustio iznenađenje pa je preko Oršića i Gavranovića samo potvrdio trijumf i tako došao do 16. naslova prvaka Kupa Hrvatske.

GNK Dinamo - NK Istra 6:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti