Foto - EPA

Trener Stare dame jasan

Pirlo želi ostati na klupi Juventusa: Zaljubljen sam u ovaj klub, želim nastaviti sa poslom

Midhat Šljivak

Andrea Pirlo odveo je Juventus do trofeja u Kupu Italije.

Torinski velikan je u finalu savladao Atalantu sa 2:1 i odnio je trofej kojim su koliko-toliko spasili sezonu u kojoj Stara dama igra zaista loše.

Upravo je trener Pirlo pod žestokim pritiskom i kritikama zbog loše igre svog tima. Mnogi tvrde da će on na kraju sezone otići, ali 42-godišnji stručnjak to nema namjeru učiniti.

On je nakon Atalante istakao da voli Juventus i da želi ostati na poziciji trenera.

"Ostat ću u Juventusu. Ovdje sam sa zadatkom, volim fudbal, ali na kraju će rukovodstvo kluba odlučiti. Ja bih volio ostati trener. Igrači su potpuno uz mene", poručio je Pirlo i dodao je:

"Zaljubljen sam u ovaj klub".

O utakmici protiv Atalante Pirlo je rekao:

"Sjajna utakmica između dva odlična tima koja su se borila od početka do kraja. Sretni smo što smo navijačima priredili lijepu noć".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventusu sada slijedi posljednje kolo Serije A. Tim iz Torina mora pobijediti Bolognu kao gost i čekati kikseve Milana i Napolija.

Upravo je Atalanta naredni rival Milanu, dok će Napoli dočekati ekipu Verone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.