Juventus srušio Atalantu i došao 14. naslova prvaka Kupa Italije
Foto: EPA

Sezona je koliko toliko spašena

Juventus srušio Atalantu i došao 14. naslova prvaka Kupa Italije

S. Grebović

Juventus je u velikom finalu Kupa Italije bio bolji od Atalante rezultatom 2:1 i tako došao do 14. naslova ovog takmičenja.

Iz prve prave prilike na ovoj utakmici viđen je gol. Atalanta je bila za nijansu bolja, ali neku ozbiljni priliku nisu ispjeli kreirati. Igrala se 31. minuta kada je Juve prvi došao do pogotka.

Nakon jedne kontre lopta se odbila do Kulusevskog koji nije puno razmišljao te je genijalno "zavrnuo" loptu i plasirao je u mrežu. Nije se dugo čekalo na odgovor Atalante koja je svega deset minuta kasnije uzvratila preko Ukrajinca Malinovskyog.

U nastavku je viđena velika borba, igralo se uglavnom na sredini terena, a jednu od rijetkih prilika Bianconeri su iskoristili. Odličnu akciju su kreirali danas raspoloženi Kulusevski i Chiesa, nakon čega ovaj drugi na sjajan način pogađa i tako svom timu donosi veliku pobjedu. 

Tim Andree Pirla je do kraja meča zatvorio sve prilaze svom golu te tako slavio i došao do 14. naslova prvaka Kupa Italije i prvog nakon 2018. godine. Juventus je tako bar malo spasio sezonu osvajanjem makar jednog trofeja, pošto su se ranije oprostili od titule u Italiji nakon dugih devet godine, te nakon eliminacije od Porta u Ligi prvaka.

Finale Coppa Italia

Atalanta - Juventus 1:2

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Comandini
Atalanta pusta Milana da udje u LP. Kraj snova za Juve.
3 9
zevs
kod juventusa ovi novi dresovi otporni na prljavstinu, niko nije dres isprljo
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi