Duel na Bilinom polju muškim seniorskim selekcijama u nedjelju će po ženskim sutkinjama biti posebno interesantan

Čelik dočekuje Sporting

Nedeljna utakmica na Bilinom polju je posebna za cjelokupni nogomet u BiH

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će u okviru 18. kola Kantonalne lige ZDK od 17 sati dočekati gradskog rivala ekipu Sportinga. To će biti ujedno i posljednja utakmica u ovoj sezoni u kojoj su crno-crveni dominirali, te zasluženo osvojili prvo mjesto i plasman u viši rang.

Čelik će protiv Sportinga ići na novu pobjedu s kojom bi u stilu završili sezonu bez poraza. Sporting s druge strane jedan mladi klub iz Zenice sa svim selekcijama koji napreduje iz godine u godinu želi se sa svojim mladim igračima što bolje suprotstaviti lideru na tabeli.

Zanimljivost kada je u pitanju ova utakmica jeste što su sva službena lica žene, odnosno glavna sutkinja utakmice bit će Amina Gluhić-Smriko, pomoćne sutkinje su Emina Pašalić i Medina Šut, dok je četvrti sudija Nejra Halać. Delegat utakmice je Safeta Kafaz što je svakako neobično kada su u pitanju naši tereni, posebno kada su u pitanju nogometne lige, gdje nastupaju muškarci.

Gore pomenute osobe imale su već priliku da sude brojne utakmice ženske nogometne lige, a ponekad ida budu pomoćne sudije na utakmicama nižih liga u muškoj konkurenciji. Ipak ovaj put će sigurno biti posebno i velika pohvala ide za NSZDK koji je uradio ovaj potez, odnosno delegirao ženske sudije za utakmicu u Kantonalnoj ligi ZDK za muškarce.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.