Foto - Bayern

Costa i Dantas napuštaju klub

Bayern potvrdio odlazak dvojice fudbalera iz kluba

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern zvanično je potvrdio kako Douglas Costa i Tiago Dantas više nisu članovi kluba.

Costa se vraća u Brazil gdje će nositi dres voljenog Gremija. Igrao je kao posuđen igrač iz Juventusa, a 30-godišnjak je ove sezone nastupio u 20 utakmica.

Mladi Portugalac Tiago Dantas (20) vraća se u Benficu odakle je bio posuđen, a on se nije naigrao u dresu bavarskog velikana.

Ovaj 20-godišnjak je uglavnom igrao za rezerve. Nastupio je u sedam utakmica za B tim, te dva puta za prvu ekipu.

Član Upravnog odbora kluba iz Minhena Hasan Salihamidžić se zahvalio ovim fudbalerima na doprinosu ekipi.

"Douglas Costa i Tiago Dantas su osvojili prvenstvo sa našim klubom ove sezone. Želimo im zahvaliti obojici i želimo im sve najbolje u budućnosti", poručio je Salihamidžić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Bayern će kao slobodan igrač napustiti i David Alaba koji će postati novi član Real Madrida, a odlaze i Jerome Boateng, te Javi Martinez.

Također, doći će do promjene i na trenerskoj klupi. Hansija Flicka zamijenit će Julian Nagelsmann.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.