Trener Augsburga "prijeti": Spreman je sve učiniti da Lewandowski ne sruši rekord Gerda Mullera!

Sve je tu jasno

Trener Augsburga "prijeti": Spreman je sve učiniti da Lewandowski ne sruši rekord Gerda Mullera!

E. Škorić

Bayern je već osigurao devetu uzastopnu titulu u Bundesligi, Augsburg je takođe osigurao ostanak u Bundesligi, tako da nas očekuje jedna efikasna utakmica jer će oba tima biti rasterećena.

Ipak, ako se može reći da će neko imati određeni pritisak u ovom meču onda je to Robert Lewandowski, budući da je Poljak protiv Freiburga izjednačio rekord Gerda Mullera od 40 golova u jednoj sezoni. Protiv Augsburga mu je dovoljan jedan gol da postavi novi rekord.

Zanimljivo da je Augsburg ekipa koja itekako leži Poljaku, ali neće mu biti lako, posebno nakon izjave trenera Augsburga Markusa Weinzierla.

"Izuzetno poštujemo Bayern i znamo kako je teško 'preživjeti' kada igrate protiv njih, ali znamo šta možemo očekivati. Znamo i da Lewa juri rekord, ali učinit ćemo sve da ga zaustavimo i da sačuvamo Mullerov rekord. Ako treba, markirat ćemo ga sa nekoliko igrača...", rekao je Weinzierl, dodavši:

"U mladosti mi je GerdMuller bio idol, a također me trenirao u amaterima Bayerna. Poštujem ga, žao mi je zbog svega što mu se dešava u zadnje vrijeme i zato bih volio da ostane sačuvan taj njegov rekord".

Weinzierl nije jedini koji želi da legendi Bayerna i Njemačke ostane taj rekord iz 1972. godine. Mnogi drugi u Njemačkoj smatraju da bi Lewa "iz poštovanja prema Bayernu i njegovoj legendi trebao propustiti meč protiv Augsburga".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, ako pitate Lewandowskog, njegova želja je naravno da postigne novi gol u dresu Bayerna.

"Prave pritisak na mene, ali ja ću ostati miran. Naravno da želim da dam gol ili dva, koliko god, mada ne zbog rekorda koliko zbog toga što mi je to u opisu posla", rekao je Lewa.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Rekordi su da se ruse.Ovaj bol.sovinizam ne razumijem.
5 0
Eldin995
Oni i dalje gledaju Slovene kao "nizu rasu" Tako se i ponasaju Pogledajte primjer Salihamidzica pa sad i ovo Nijemac mora biti iznad svih
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi