Trebinjac u centru pažnje

Sjećate se Rivaldove glume iz 2002. godine? Begović ga je nadmašio!

Admin Čaušević

Asmir Begović je bio u centru pažnje tokom revanš susreta polufinala play-offa za plasman u Premiership između Brentforda i Bournemoutha.

Begović je iza sebe imao turbulentno prvo poluvrijeme. Požutio je zbog bespotrebnog pokušaja otimanja lopte, a nakon toga je i otišao u prazno, ali su ga saigrači spasili.

I u drugom poluvremenu susreta je bio u žiži dešavanja, ali ne zbog sjajnih intervencija kojim bi pomogao svom timu da dođe do željenog cilja.

Naime, sredinom drugog poluvremena zabilježen je trenutak kao Begović simulira u nadi da će iznuditi crveno karton nekod od protivničkih igrača.

Kamera iz gola je pokazala da se Begović zapravo sudario sa svojim igračem da bi pao na teren kao pokošen i počeo se previjati od bolova.

Ova simulacija je podsjetila na onu iz 2002. godine kada je legendarni Rivaldo pogođen loptom u koljeno loptom, a on se počeo previjati i valjati od bolova kao da je napucan u lice.

Bilo je to na utakmici grupne faze Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji i Japanu na duelu Turske i Brazila. Rivaldo se tada našao na stubu srama, ali se na kraju ipak zadnji smijao jer su Brazilci osvojili Mundijal.

Inače, Brentford je ovu utakmicu dobio s 3:1 te je prošao dalje sa ukupnih 3:2. Gubile su Pčele 0:1 u današnjem susretu, ali su sjajnim preokretom stigli do drugog uzastopnog finala u play-off. Ove godine se sigurno nadaju drugačijem ishodu.

Na drugoj strani Bournemouth će ponovo igrati u Championshipu. Begović je za Trešnjice vezan još jednu sezonu, pa će biti zanimljivo da li će odlučiti da ponovo brani u drugom rangu engleskog fudbala. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.