Begović tankog fitilja u utakmici sezone!

Turbulentno prvo poluvrijeme

Begović tankog fitilja u utakmici sezone!

A. Čaušević

Revanš meč polufinala play-offa Championshipa protiv Brentforda je utakmica dosadašnjeg dijela sezone za Bournemouth. 

Asmir Begović, koji opet nije dobio poziv u reprezentaciju, iza sebe ima vrlo turbulentno poluvrijeme na Community stadionu u Londonu.

Iskusni Trebinjac je u 17. minuti dobio bespotreban žuti karton. Primio je gol iz penala, a zatim je tračao da oduzme loptu od strijelca Toneya.

Sudija Gillet nije ništa prepustio slučaju pa je obojica pokazao žuti karton pa će naš golman morati biti izuzetno oprezan u nastavku.

[twitter]https://twitter.com/mrkebb/status/1396071496980877313[/twitter]

U 35. minuti Begović je umalo koštao svoj tim drugog gola kada je nakon jednog bacanja lopte iz auta bespotrebno napustio svoj gol.

Zabio se Begović u grupu igrača te pao na leđa, sudija nije ništa svirao, ali na njegovu sreću Diego Rico je izbacio loptu s gol linije.

Inače, nakon prvog poluvremena rezultat je 1:1, ali će Trešnjice cijelo drugo poluvrijeme igrati s igračem manje jer je Mehpam u 28. minuti zaradio direktan crveni karton.

Podsjećanja radi, Bournemouth je dobio prvi susret s minimalnih 1:0. Važno je napomenuti da u polufinalu play-offu ne važi pravilo gola u gostima.

Top Komentari

Ars412
Ja mislim da je on nije golman za velike utakmice.. nekako bespotrebno srlja i glupe golove prima cijeli život, a ono sto izgleda nemoguće odbrani u "malim" utakmicama
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi