Odabrano društvo: Schmeichel, Howard, Begović... Sada i Alisson Becker

Oni su tresli mreže rivala

Odabrano društvo: Schmeichel, Howard, Begović... Sada i Alisson Becker

Edmir Škorić

Englezi su pisali o golu Alissona Beckera, pa se sjetili još nekih sličnih situacija. Na kraju, došli su do zaključka da je ukupno samo šest golmana postizalo golove otkako se igra Premier liga.

Alisson je u nedjelju navečer glavom zabio u nadoknadi vremena za pobjedu Liverpoola u gostima kod WBA (2:1). Redsi su se namučili, na kraju jedva došli do pobjede s kojom ostaju u igri za Ligu prvaka.

Kada se u 90. minuti spremao Alexander-Arnold izvesti korner, kazneni prostor domaćeg tima je bio krcat, svi igrači Redsa su bili tamo znajući da je to posljednja šansa. I ako se već neko nadao golu Liverpoola, sumnjamo da je i u jednom trenutku pomislio da bi ga mogao postići brazilski golman.

Britanski mediji, konkretno The Sun, raspisali su se o tome, ali i podsjetili na neke spektakularne golove golmana u prošlosti u engleskoj Premier ligi.

Podsjetili su se na pogodak Asmira Begovića za Stoke City prije osam godina. Bh. golman je ujedno posljednji golman koji je u Premier ligi tresao mrežu prije Alissona.

Begovićev gol Arturu Borucu u meču Stokea i Southamptona je nešto o čemu će se još dugo pričati...

Tim Howard je protiv Boltona zabio gol 2012. godine, no nije slavio jer je, kako je rekao nakon utakmice, imao dosta solidarnosti prema svom kolegi na golu Boltona Adamu Bogdanu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Paul Robinson je 2007. godine kao golman Tottenhama uspio da martira loše postavljenog Bena Fostera u duelu protiv Watforda. Idemo još malo u prošlost. 2004. godine je Brad Friedel otišao u finišu meča Charlton - Blackburn u kazneni prostor domaćina i zabio je za 2:2. Ipak, na njegovu žalost i žalost njegovih saigrača, Charlton je uspio kasnije dati gol za 3:2.

Prvi golman koji je postigao gol u Premier ligi bio je legendarni Danac Peter Schmeichel, koji je u nadoknadi vremena pogodio protiv Evertona iako je bio povrijeđen. Unatoč tom golu, njegov tadašnji klub Aston Villa je izgubio s 3:2.

Top Komentari

Ipak gol Alison Beckera je posebna prica, gol je bio veoma vazan za Liverpool i Beckera, pogledao sam taj gol vise puta.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi