Begović sačuvao mrežu, Bournemouth na korak od finala, Premiership je sve bliži

Važna pobjeda

Begović sačuvao mrežu, Bournemouth na korak od finala, Premiership je sve bliži

E. Škorić

U prvoj utakmici polufinala dogiravanja za promociju u engleski Premiership Bournemouth je s 1:0 savladao Brentford.

Asmir Begović je danas odradio dobar posao i sačuvao mrežu netaknutom, a jedan gol Trešnjicama je bio dovoljan za pobjedu pred vlastitim navijačima.

Gol odluke postigao je Danjuma u 55. minuti i prema prikazanom, Bournemouth je zaslužio da slavi, mada se mora reći da su i gosti itekako bili opasni i mogu žaliti što su ostali bez povoljnijeg rezultata.

Inače, mečevi play-offa igraju se bez pravila o golu u gostima. Ukoliko Brentford ostvari 2:1 ili 3:2 pobjedu, svejedno će se igrati produžeci, a možda budemo gledali i penale. Revanš je na programu za pet dana.

Drugi polufinalni par sačinjavaju Barnsley i Swansea, koji se sastaju takođe večeras. Pobjednici će na Wembleyju igrati najskuplju utakmicu sezone.

Prethodno su kroz Championship Premier ligu izborili Norwih i Watford.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Begović je baš bezzze golman i brani u nekoj KLJ ligi ali zato naš Šeha brani ČAK u Turskoj.. Gotivim fakat obojicu ali Bega je broj 1 a Šeha za klupe.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi