Foto - EPA

Na Meazzi smanjuju potrošnju

Duga je lista otpisanih u Interu, a među njima su Brozović i Kolarov

Midhat Šljivak

Novi prvak Italije, ekipa Intera, pokušat će da se riješi nekoliko igrača u ljetnom prijelaznom roku.

Nerazzurri imaju dosta finansijskih problema, pa su prinuđeni da se riješe određenih fudbalera i da smanje izdvajanja za plate za 15 do 20 posto.

Gazzetta dello Sport objavila je danas imena petorice fudbalera koji su otpisani u redovima novog prvaka i tu su zaista velike zvijezde.

Među onima koji su na prodaju i sa kojima neće biti nastavljena saradnja su hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, te iskusni srbijanski fudbaler Aleksander Kolarov.

Inter će pokušati da se riješi njihovih ugovora, a na listi koju je objavila Gazzetta su još Alexis Sanchez, Arturo Vidal i Ashley Young.

U redovima kluba iz Milana nadaju se da će Vidal i Alexis pristati na raskid saradnje i da će kao slobodni napustiti klub, dok saradnja sa Youngom i Kolarovom neće biti nastavljena i oni će otići iz kluba.

Što se tiče Marcela Brozovića, njega je klub stavio na transfer listu. Pokušat će da ga prodaju i vrlo je moguće da je hrvatski fudbaler završio svoju epizodu na Giuseppe Meazzi.

Brzović je član Intera postao 2015. godine. Stigao je iz zagrebačkog Dinama i postao je neizostavan član ekipe iz Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukupno je odigrao 242 utakmice za ovaj tim i postigao je 24 pogotka, a najveći uspjeh je svakako osvajanje titule ove sezone.

Za Brozovića je interes pokazivala ekipa PSG-a.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.