Adriano: Zamislite mene i Lukakua zajedno na terenu! Mamma mia!
Foto - EPA

Brazilac bi rado odigrao meč u napadu sa Belgijancem

Adriano: Zamislite mene i Lukakua zajedno na terenu! Mamma mia!

M. Šljivak

Nekadašnji napadač Intera Adriano smatra da je Romelu Lukaku fudbaler koji izuzetno podsjeća na njega.

Brazilac koji je za Nerazzurre odigrao 177 utakmica uz 74 postignuta gola, tvrdi da Lukaku ima dosta sličnosti sa njim i zamišlja kako bi bilo da su zajedno na terenu.

"Romelu je vrlo sličan meni u svim aspektima, a ne samo zbog snage i lijeve noge, već zbog poniznosti i veoma jake povezanosti sa porodicom", rekao je Adriano za Gazzetta dello Sport i nastavio je:

"Jedinstven je, tehnički dobar i niko ga ne može zaustaviti. Zamislite na trenutak mene i njega zajedno na terenu... Mamma mia!", rekao je Adriano.

Nikada se Romelu i Adriano nisu sreli, ali se redovno dopisuju na društvenim mrežama.

"Upoznali smo se preko Instagrama na druženju koje je organizovao Inter tokom lockdowna. Nikad ranije nismo razgovarali, ali od tog dana pišemo. Govori portugalski. Moćan je na terenu i nevjerovatan čovjek van njega. Veoma sam ponosan što je moj nasljednik", poručio je Adriano.

Brazilac je dres Intera nosio u sezoni 2001/2002, a zatim od 2004. do 2009. godine. U međuvremenu je igrao za Fiorentinu i Parmu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lukaku je na Giuseppe Meazzu stigao iz Manchester Uniteda u augustu 2019. godine za 74 miliona eura i ispostavio se kao pravi potez rukovodstva tima.

Jedan je od najzaslužnijih za osvajanje titule prvaka Italije ove sezone, a u 43 odigrane utakmice postigao je 29 golova i upisao je 10 asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi