Milan opet u Ligi prvaka

Originalna proslava Rossonera, a Bosanac k'o Bosanac - mora biti drugačiji od ostalih

Admin Čaušević

Prvi put nakon 2013. godine Milan će igrati u Ligi prvaka i to potpuno zasluženo. 

Rossoneri su sezonu Serije A završili na drugom mjestu. Dugo vremena su bili i legitiman kandidat za Scudetto, ali su na kraju strepili i za Ligu prvaka koja je osigurana u posljednjem kolu s dva gola iz penala Francka Kessieja protiv Atalante.

Kako to obično biva u modernom fudbalu u svlačionici je uslijedilo veliko slavlje, a naravno sve je to moralo biti objavljeno na društvenim mrežama.

Proslava Rossonera je potpuni hit. Igrači su slušali himnu Lige prvaka i poredali su kao da utakmica tek treba početi.

Međutim, pažnju su privukle njihove poze. Tako je Rade Krunić stajao mirno s limenkom piva u ruci, dok su neki "skakutali" od nestrpljenja.

Kako se himna bližila kraju uslijedilo je veliko slavlje što je na neki način i razumljivo jer će mnogi igrači Rossonera sljedeće sezone po prvi put osjetiti igranje Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, sa sedam titula prvaka Evrope Milan je jedan od najuspješnijih timova elitnog takmičenja i mnogi će reći da se konačno vratio tamo gdje i pripada.

Krunić se poprilično naigrao ove sezone. Iako je uglavnom šansu čekao s klupe uspio je skupiti 38 nastupa, upisati dva gola i tri asistencije te je dao svoj doprinos uspješnoj sezoni kluba sa San Sira. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.