Milan se nakon dugo godina vratio u Ligu prvaka, Juventus se provukao, Napoli najveći gubitnik!

Drama u Seriji A

Milan se nakon dugo godina vratio u Ligu prvaka, Juventus se provukao, Napoli najveći gubitnik!

E. Škorić

U nedjelju navečer spuštena je zavjesna na sezonu u italijanskoj Seriji A.

Inter je ranije osigurao titulu, bilo je poznato do ovog kola i ko ispada iz lige, ali se vodila prava drama za pozicije koje vode u Ligu prvaka.

Milan, Juventus i Napoli su bili u igri, ali je jedan tim morao otpasti. Juve je morao da pobijedi, ali i da čeka kiks nekog od spomenutih rivala.

Stara dama je bila perfektna u Bologni, slavila je sa 4:1. Andrea Pirlo je sve iznenadio ostavivši Cristiana Ronalda na klupi, ali to se ispostavio kao pravi potez.

Bez Portugalca na terenu, Juventus je odigrao sjajan meč i uvjerljivo slavio pogocima Morate (2), Chiese i Rabiota.

Milan je imao najteži posao jer je gostovao u Bergamu kod Atalante. Iako je Atalanta već bila osigurala Ligu prvaka, najavio je Gasperini da će njegov tim ići na pobjedu.

Bila je to jako teška utakmica za goste iz Milana, ali s dva Kessiea iz penala, u 43. minuti i u nadoknadi, uspjeli su da se domognu Lige prvaka nakon višegodišnje pauze.

Napoli je takođe morao da pobijedi, a njegov rival bio je sastav Verone. Napolitanci su poveli golom bivšeg igrača Verone Rrahmanija u 60. minuti, ali šok za domaće devet minuta kasnije, kada je Faraoni zabio za 1:1. Krenuli su žestoki napadi domaćeg sastava, trebao im je gol da idu dalje, a da Juve ispadne. Ipak, nisu uspjeli, Verona je sačuvala svoj gol.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je na kraju završio drugi sa 79 bodova, Atalanta treća sa 78, a Juventus četvrti takođe sa 78 bodova. Napoli je peti sa 77 bodova.

Serija A, 38. kolo:
Atalanta - Milan 0:2
Bologna - Juventus 1:4
Napoli - Verona 1:1

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Sugavi Juventus se opet provuce...
19 23
_medinic_
Hehehe juveee❤❤❤
17 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti