Topnici bez Evrope

Ogledalo sezone: Igrač Arsenala ostao bez zuba, tražio ga u Luizovoj kosi i na terenu

Admin Čaušević

Još jedna sezona za zaborav je iza navijača Arsenala koji će opet Ligu prvaka gledati ispred tv ekrana. 

Epitet velikana proteklih godina polako blijedi i Arsenal uopšte više nije konkuretan u Engleskoj. Sezona je okončana na 8. mjestu sa -25 u odnosu na šampiona Manchester City.

Istina je da su Topnici sezonu završili sa pet pobjeda u nizu, ali kasno buđenje nije donijelo ništa dobro jer se na kraju ostalo bez plasmana na euroscenu.

Arsenalova sezona bi se mogla ogledati u sceni na kraju utakmice protiv Brightona kada je defanzivac Gabriel ostao bez zuba.

Prilikom oproštajnog pozdrava sa Davidom Luizom koji napušta londonski klub, Gabriel je izgubio zub i bio je primoran da ga traži.

Kad je shvatio šta se desilo 23-godišnjak je prvo pitao Luiza je li možda u njegovoj kosi, a zatim je to radio i nekoliko minuta na terenu s klupskim osobljem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treneru Arteti je to sve bilo jako smiješno, što se ne može i reći za Gabriela koji je od stida stavio kapu na glavu uz nadu da će pronaći ono što želi.

Inače, Arsenal je nakon 25 godina ostao bez izlaska u UEFA-ina takmičenja i to zbog kasnog preokreta Tottenhama protiv Leicester Cityja s 2:4.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.