Arsenal u finišu meča slomio otpor Palacea i ostao u utrci za plasman u Evropu

Slavili u gostima protiv Crystal Palacea

Arsenal u finišu meča slomio otpor Palacea i ostao u utrci za plasman u Evropu

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala večeras su u gostima pobijedili Crystal Palace sa 3:1 u meču 37. kola engleskog Premiershipa.

Topnici ove sezone nisu baš blistali, ali još uvijek imaju šanse da se na kraju "dočepaju" plasmana u Evropu iako je to izgledala kao nemoguća misija do prije nekoliko kola.

Večeras je Arsenal u pretposljednjem kolu uspio da osvoji tri boda na gostovanju protiv gradskog rivala Palarca, a meč je na kraju završen rezultatom 3:1.

Arsenal je do prednosti uspio da dođe u 35. minuti utakmice kada su gosti odigrali spektakularnu akciju, a mrežu domaćeg tima na kraju je zatresao Pepe za 1:0.

Međutim Crystal Palace uspio je u drugom poluvremenu da dođe do gola. Domaći su na 1:1 poravnali u 62. minuti kada je Townsend asistirao, a pogodak je postigao Benteke.

Samo osam minuta kasnije Benteke je mogao donijeti preokret svog tima kada je dobro pokušao glavom, no golman Arsenala ovaj put je uspio da to odbrani.

Veliku šansu Palace je imao i u 75. minuti. Ovaj put pokušao je Zaha, ali je jedan od defanzivaca Arsenala u posljednjem trenutku uspio da reaguje i spasi svoj tim.

I kada su svi očekivali da će se ovaj meč završiti bez pobjednika Arsenal je uspio da u sudijskoj nadoknadi zabije dva gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odegaard je upisao asistenciju, a pogodak za 2:1 i pobjedu Arsenala u 91. minuti zabio je rezervista Martinelli. Konačnih 3:1 u ovoj utakmici četiri minute kasnije postavio Pepe drugim golom na meču.

Arsenal je ostao deveti i ima 58 bodova, ali samo bod manje od šestoplasiranog Tottenhama. Crystal Palace je na 13. mjestu sa 44 boda.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Secerko
Gazija sta ti je, samo k.... da ti je.. :0
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi