Ispoštovane procedure za evropsku licencu

I Borac objavio finansijski izvještaj: Na plate potrošeno oko 2.5 miliona

Adnan Beganović

Novi prvak Bosne i Hercegovine, FK Borac iz Banja Luke, objavio je finansijski izvještaj za 2020. godinu.

I banjolučki premijerligaš ispoštovao je jedan od uslova za dobijanje licence za evropske utakmice te je finansijski izvještaj za 2020. godinu učinio javno dostupnim.

Borac je u 2020. godini imao prihode od oko 6.2 miliona KM što je više za oko 1.1 milion KM u odnosu na 2019. godinu.

Kada su u pitanju ukupni rashodi, Borac je u 2019. imao rashode u visini od oko 3.5 miliona KM, a u prošloj godini oko 5.6 miliona KM.

Dakle, novi prvak Bosne i Hercegovine prošlu godinu je završio u plusu nekih 620.000 KM, dok je 2019. godinu završio u plusu od 1.6 miliona KM.

Klub iz Banja Luke na plate je ukupno potrošio 2.454.849 KM što je više za nekih 3.000 KM nego u 2019. godini. Zastupnicima igrača Borac je isplatio oko 20.000 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kompletan finansijski izvještaj možete pogledati OVDJE.

Podsjetimo, finansijske izvještaje objavili su i Sarajevo (pogledajte OVDJE) te Velež.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.