Borac će u kvalifikacije za Ligu prvaka: Hoće li najbolji tim Balkana u Banja Luku?

Bh. šampion neće biti nositelj

Borac će u kvalifikacije za Ligu prvaka: Hoće li najbolji tim Balkana u Banja Luku?

A. Čaušević

Pobjedom nad Tuzla Cityjem Borac je stigao do druge titule prvaka Bosne i Hercegovine i predstavljat će našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu prvaka. 

Na Gradskom stadionu bilo je spektakularno. Tribine su bile praktičn pune, a prema zvaničnim podacima bilo je prisutno ukupno 5.000 gledatelja.

Za pobjedu su pogađali prvi strijelac prvenstva Stojan Vranješ i grčki napadač Panagiotis Moraitis. Završeno je s 2:0 i slavlje je moglo početi.

Borcu je preostao još meč za prestiž protiv Tuzla Cityja te pripreme za kvalifikacije u Ligu prvaka gdje novi bh. šampion neće biti nositelj obzirom na koeficijent 1.600.

Već je sada poznato nekoliko potencijalnih rivala. U Banja Luku bi tako mogao gostovati najbolji tim Balkana, zagrebački Dinamo koji je u sezoni na izmaku stigao do četvrtfinala Europa lige.

Od zvučnih imena tu su još Ludogorets, Malmo, Legia, Ferenvaros i Cluj. Dok bi od ekipa iz regiona Borac mogao igrati i sa prvakom Crne Gore, Budućnosti iz Podgorice i Shkendija iz Sjeverne Makedonije.

Mogući protivnici Borca prema trenutnom stanju u ostalim nacionalnim prvenstvima se mogu vidjeti na tabeli ispod. 

Mogući protivnici Borca:
Dinamo Zagreb (Hrvatska)
Malmo FF (Švedska)
Ludogorets (Bugarska)
Ferencvaroš (Mađarska)
Cluj (Rumunija)
Legia Varšava (Poljska)
Sheriff (Moldavija)
Shkendija (Sjeverna Makedonija)
Slovan Bratislava (Slovačka)
Dinamo Tbilisi (Gruzija)
Žalgiris (Litvanija)
Flora Talin (Estonija)
Budućnost Podgorica (Crna Gora)

Inače, titule prvaka još su osigurali Kairat (Kazahstan), Riga (Latvija) i Lincoln (Gibraltar). Ove ekipe također imaju bolji koeficijent od Borca, ali nije poznato da li će imati status nositelja ili ne. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U slučaju neuspjeha u prvom pretkolu Lige prvaka to za Borac ne znači kraj evropskog izleta jer će automatski biti prebačen u drugo kolo kvalifikacija Konferencijske lige.

Žrijeb za Ligu prvaka je na programu 15. juna, dok će se prvi mečevi igrati 6. ili 7. jula, a revanš susreti su sedam dana kasnije.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Darkwood
Volio bi da izvučete Lincoln i da vam postari, elektricari i kuhari pokažu koji je vaš max, jer vi obraza nemate stati sami pred ogledalo.... jedini ljudi na svijetu sto izmišljaju pobjede i bitke i u te mitove vjeruju kako su junački do zadnje kapi krvi osvojili. Žao mi vas. Dobrica cosić je sve fino rekao.
29 6
Manager
A dobro ipak to je 5-ti klub naše lige ,neće im biti lahko svakako s kim god da budu igrali ,ako budu igrali uopšte ,ako UEFA ne suspenduje ih.
14 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti