Scena s finiša utakmice

Ima nešto u tom "-ić": Nervozni fudbaler Atalante je oborio Krunića, a onda se ukazao Mandžukić

Admin Čaušević

AC Milan u svojim redovima ima nekoliko igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Tu je reprezentativac BiH Rade Krunić, te dvojica Hrvata Ante Rebić i Mario Mandžukić te Zlatan Ibrahimović koji ima bh. korijene. 

Fudbaleri na ''ić'' se očigledno drže jedan uz drugog te su tokom sezone postali pravi drugovi. U prilog tome ide i scena sa samog kraja susreta Atalante i Milana sa Krunićem i Mandžukićem kao glavnim akterima. 

Mandžukić je poznat po tome kao izuzetno ratoboran fudbaler koji je uvijek spreman da stane u zaštitu svog saigrača. Tako je bilo i sinoć kada je Marten De Roon krenuo da se obračuna s Krunićem.

Nervozni veznjak Atalante Marten De Roon je krenuo prema Kruniću, a onda se ukazao Mandžukić koji je odgurnuo Nizozemca. Fudbaler domaćina je završio na podu, da bi nakon toga bio i isključen. 

De Roon je prije toga oborio i Krunića, a sudija Mariani mu je bez razmišljanja pokazao crveni karton, dok je bh. reprezentativac završio sa žutim kartonom. Bilo je to prilikom drugog penala za Rossonere. 

Rossoneri su sezonu Serije A završili na drugom mjestu. Dugo vremena su bili i legitiman kandidat za Scudetto. Kako to obično biva u modernom fudbalu u svlačionici je uslijedilo veliko slavlje, a naravno sve je to moralo biti objavljeno na društvenim mrežama.

Proslava Rossonera je potpuni hit. Igrači su slušali himnu Lige prvaka i poredali su kao da utakmica tek treba početi.

Međutim, pažnju su privukle njihove poze. Tako je Rade Krunić stajao mirno s limenkom piva u ruci, dok su neki "skakutali" od nestrpljenja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako se himna bližila kraju uslijedilo je veliko slavlje što je na neki način i razumljivo jer će mnogi igrači Rossonera sljedeće sezone po prvi put osjetiti igranje Lige prvaka.

Inače, sa sedam titula prvaka Evrope Milan je jedan od najuspješnijih timova elitnog takmičenja i mnogi će reći da se konačno vratio tamo gdje i pripada.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.