Dalot se vraća u Manchester

Nakon Mandžukića, još jedan igrač se oprostio od Milana

Edmir Škorić

Nogometaši Milana sinoć su izborili plasman u Ligu prvaka nakon sedam godina pauze, a dan kasnije od ovog tima oprostila su se dvojica nogometaša.

Prvo je iskusni hrvatski napadač Mario Mandžukić saopštio da odlazi iz Milana u koji je zimus stigao kao slobodan igrač. Ipak, Hrvat nije pretjerano doprinio Rossonerima i bilo je jasno da neće ostati i u narednoj sezoni.

Nakon njega, oprostio se i bek Rossonera Diogo Dalot. Portugalac je došao na posudbu iz Manchester Uniteda, koja je upravo istekla.

"Bila je to sjajna godina i bilo mi je zadovoljstvo biti dio ovog nevjerovatnog kluba. Nova zemlja, različita iskustva, ali ista strat. Sezona puna emocija. Sretan sam što sam mogao da pomognem timu da se plasira u Ligu prvaka", napisao je Dalot na Instagramu.

Naravno, nije nemoguće da on ostane član Milana, ali samo ako Rossoneri to žele, pošto imaju mogućnost da uspostave nove pregovore s Manchester Unitedom.

Ovisi dosta toga i o tome da li Ole Gunnar Solskjaer računa na Dalota ili je spreman da ga ostavi u Italiji.

Dalot nije previše igrao od dolaska u Italiju, no svejedno je znao biti koristna i defanzivno i ofanzivno ekipi koja se najzad našla u grupnoj fazi Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pred Milanom je uzbudljivo ljeto, a navijače najviše u ovom trenutku zanima hoće li najzad biti dogovoreno produženje ugovorom sa golmanom Gianluigijem Donnarummom i Hakanom Calhanogluom. Obojica su bili jako blizu odlaska, no plasman u Ligu prvaka mogao bi donijeti potpuni preokret u njihovom slučaju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.