Suspenzija za De Roona

Zbog udaranja Krunića očekuje ga ozbiljno "hlađenje"

Haris Zilić

Fudbaleri Milana osigurali su plasman u Ligu prvaka trijumfom protiv Atalante rezultatom 0:2 u posljednjem kolu Serije A.

Duel je obilježilo i nesportsko ponašanje igrača Atalante Marten de Roona koji je u 92. minuti dobio crveni karton.

De Roon je udario našeg Radeta Krunića u potiljak, a zatim je burnu noć nastavio obračunom sa sudijom Maurizijom Marijanijem kojeg je odgurnuo nakon jedne rasprave.

Nakon ovih dešavanja, Dsiciplinska komiisija Serije A, nije imala milosti prema De Roonu i kaznila ga je sa četiri utakmice suspenzije.

Ovu informaciju potvrdili su vodeći italijanski mediji.

Pomenutu uspenziju De Roon će prenijeti u narednu sezonu, tako da će tim iz Bergama u uvodna četiri kola Serije A naredne sezone biti bez usluga pomenutog defanzivca, što znači da bi oko mjesec dana trebao biti na "hlađenju".

Ovome dodajmo da je i Atalanta zajedno sa Rossonerima obezbijedila palsman u Ligu prvaka, a tu će igrati još prvak inter, te ekipa Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Evropa ligu će ekipe Napolija i Lazija, dok će u UEFA konferencijsku ligu tim Rome.

Seriju A napuštaju ekipe Beneventa, Parme i Crotonea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.