Ima nešto u tom "-ić": Nervozni fudbaler Atalante je oborio Krunića, a onda se ukazao Mandžukić

Scena s finiša utakmice

Ima nešto u tom "-ić": Nervozni fudbaler Atalante je oborio Krunića, a onda se ukazao Mandžukić

A. Čaušević

AC Milan u svojim redovima ima nekoliko igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Tu je reprezentativac BiH Rade Krunić, te dvojica Hrvata Ante Rebić i Mario Mandžukić te Zlatan Ibrahimović koji ima bh. korijene. 

Fudbaleri na ''ić'' se očigledno drže jedan uz drugog te su tokom sezone postali pravi drugovi. U prilog tome ide i scena sa samog kraja susreta Atalante i Milana sa Krunićem i Mandžukićem kao glavnim akterima. 

Mandžukić je poznat po tome kao izuzetno ratoboran fudbaler koji je uvijek spreman da stane u zaštitu svog saigrača. Tako je bilo i sinoć kada je Marten De Roon krenuo da se obračuna s Krunićem.

Nervozni veznjak Atalante Marten De Roon je krenuo prema Kruniću, a onda se ukazao Mandžukić koji je odgurnuo Nizozemca. Fudbaler domaćina je završio na podu, da bi nakon toga bio i isključen. 

De Roon je prije toga oborio i Krunića, a sudija Mariani mu je bez razmišljanja pokazao crveni karton, dok je bh. reprezentativac završio sa žutim kartonom. Bilo je to prilikom drugog penala za Rossonere. 

Oglasi

Rossoneri su sezonu Serije A završili na drugom mjestu. Dugo vremena su bili i legitiman kandidat za Scudetto. Kako to obično biva u modernom fudbalu u svlačionici je uslijedilo veliko slavlje, a naravno sve je to moralo biti objavljeno na društvenim mrežama.

Proslava Rossonera je potpuni hit. Igrači su slušali himnu Lige prvaka i poredali su kao da utakmica tek treba početi.

Međutim, pažnju su privukle njihove poze. Tako je Rade Krunić stajao mirno s limenkom piva u ruci, dok su neki "skakutali" od nestrpljenja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako se himna bližila kraju uslijedilo je veliko slavlje što je na neki način i razumljivo jer će mnogi igrači Rossonera sljedeće sezone po prvi put osjetiti igranje Lige prvaka.

Inače, sa sedam titula prvaka Evrope Milan je jedan od najuspješnijih timova elitnog takmičenja i mnogi će reći da se konačno vratio tamo gdje i pripada.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Bravo Madzo legendo tako i treba svoje u tudjini da pazimo
6 0
.ebao vas sufiks "ić" pa zar moramo svi imati sufiks "ić", mnogi su mijenjali prezimena i dodavali sufiks "ić", da bi sakrili svoje nacionalno porijeklo i predstavili se na osnovu toga da su neke druge nacije prijeklom, pa sta fali Dodiku cije prezime nema sufiks "ić". Da bi bio prorijeklom iz Skotske, samo dodaj prefiks "Mc" Ovaj naslov clanka me je izritirao, pa sam zato morao reagovati sa ovakvim odgovrom. Glup naslov do daske.
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi