Lewandowski ne ide iz Bayerna

Upozorenje za velike i bogate klubove: "Nemojte ni pokušavati da ga kupite"

Edmir Škorić

Predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge jasno je naglasio da klub neće razmatrati ponude za Roberta Lewandowskog.

Lewadnowski je vodio Bayern do nove titule u Njemačkoj postigavši čak 41 gol, što je novi rekord. Prethodni je držao Gerd Muller s 40 golova i datira još iz 1972. godine.

Nakon sjajne sezone, Poljak se počeo povezivati s Chelseajem, Real Madridom, Manchester Cityjem i drugim velikim i bogatim klubovima, ali u Bayernu ne razmišljaju o prodaji svoje najveće zvijezde i najboljeg strijelca i igrača.

"Lewandowski neće biti prodan. Nikada! Njegov agent Pini Zahavi to dobro zna. Recite mi, ko bi prodao nogometaša koji u sezoni može postići 60 golova, koji ima 32 godine i jedan je od najboljih na svijetu?", rekao je Rummenigge, pa je dodao:

"Ne znam brojeve koje bih vam mogao reći, jer kad god me neko nazove i pita za Lewandowskog, ja ih odmah odbijem. Kažem im, 'Nemojte ni pokušavati razgovarati sa mnom o novcu', taj Igrač nije na prodaju'".

Lewandowski će stoga igrati u Bayernu i naredne sezone, te će pokušati dodatno da podigne ionako visoku ljestvicu koju si je sam postavio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lewa ima devet naslova prvaka Njemačke, četri Kupa i Ligu prvaka s Bayernom u koji je došao još 2014. godine iz Borussije Dortmund.

U Bundesligi je za Bayern odigrao 219 utakmica i postigao je 203 gola uz 41 asistenciju. Prethodno je u dresu Borussije na 131 bundesligaški meč dao 74 gola uz 30 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.