Lewandowski srušio još jedan rekord o kojem se nije puno govorilo

Bayernova gol mašina

Lewandowski srušio još jedan rekord o kojem se nije puno govorilo

Edmir Škorić

Bayernov napadač Robert Lewandowski u subotu je nadmašio rekord Gerda Mullera, pošto je postigao gol u visokoj pobjedi nad Augsburgom.

U 90. minuti je Poljak zatresao mrežu i tako stigao do 41. gola u ovoj sezoni Bundeslige, nadmašivši Mullerovih 40 golova u sezoni 1971/72.

"Nemam riječi. 90 minuta sam pokušavao zabiti, apsolutno sam sve činio i uspio sam u 90. minuti. Presretan sam", poručio je Lewandowski nakon rekorda i dodao je:

"Nisam bio ljut tokom utakmice, ali sam bio razočaran. Pitao sam se zašto me danas ne ide. Ali, zahvaljujući mom timu došao je rekord, koji je i njihov".

Do gola je došao doslovno u posljednjim sekundama utakmice.

"Vidio sam da će Leroy da šutira i samo sam se namjestio na pravi način. Naravno, želio sam i ranije postići gol, ali znao sam da će šansa kad-tad doći. Hvala saigračima na svemu", rekao je Lewandowski.

Lewandowski je u dresu Bayerna odigrao ukupno 329 utakmica i zabio je nevjerovatna 294 gola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

To nije jedini rekord koji je srušio nevjerovatni Poljak. Postao je prvi igrač Bundeslige koji je četiri sezone u nizu završio kao najbolji strijelac lige.

Ako Lewandowski ostane u Njemačkoj sljedećih nekoliko sezona, možda će doći u situaciju da sruši još jedan rekord Gerda Mullera, čije se postignuće čini nemogućim, i tako postane najbolji strijelac Bundeslige u povijesti. Legendarni njemački napadač postigao je 365 golova. Poljaku nedostaje 87 golova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi